28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSin bivšeg hrvatskog ministra briljira: osvojio prestižnu nagradu, Konavljani ponosni

Sin bivšeg hrvatskog ministra briljira: osvojio prestižnu nagradu, Konavljani ponosni

Sin bivšeg hrvatskog ministra, Pavo Orepić osvojio je nagradu publike na finalu natjecanja „My thesis in 180 seconds“ (MT180) na sveučilištu École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) u Švicarskoj, donosi portal Ploče online.

Radi se o svjetski poznatom natjecanju u kojem doktorandi imaju zadatk objasniti temu svog doktorata općoj, neznanstvenoj publici u samo tri minute i to jednostavnim, općerazumljivim jezikom. Održava se jednom godišnje u preko 900 sveučilišta diljem svijeta.

Inače, Pavo Orepić trenutno radi doktorat na Institutu za kognitivnu neuroznanost na sveučilištu EPFL, vođen profesorom Olafom Blankeom. Institut je to koji koristi napredne tehnologije kako bi objasnio moždane mehanizme koji rezultiraju sviješću, ali i kliničkim poremećajima svijesti – kao što su iluzije ili halucinacije.

Orepiću ovo nije nagrada za najbolju prezentaciju na nekom znanstvenom događaju. Prije dvije godine je na Konferenciji za švicarske studente prirodnih znanosti, a zahvaljujući svom umijeću prezentiranja osvojio zanimljivu nagradu – tečaj upravljanja avionom.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Pavo Orepić Facebook

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA