31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPROJEKTI GRADA: Isplaćene božićnice umirovljenicima, stanari odbili prijedlog rekonstrukcije Ulice Žrtava Dakse

PROJEKTI GRADA: Isplaćene božićnice umirovljenicima, stanari odbili prijedlog rekonstrukcije Ulice Žrtava Dakse

Grad Dubrovnik isplatio je dodatak na mirovinu – božićnicu sugrađanima umirovljenicima koji ovo pravo ostvaruju u sklopu Mjera socijalnog programa. Za 946 dubrovačkih umirovljenika ukupno je isplaćeno 242.100,00 kuna.

Umirovljenicima koji primaju mirovine od 1.801 do 2.000 kuna dva puta godišnje (Uskrs i Božić) isplaćuje se dodatak od 400 kuna. Onim umirovljenicima čije mirovine iznose od 2.001 do 2.200 kuna dva puta godišnje isplaćuje se dodatak od 300 kuna, dok umirovljenici s mirovina u razred 2.201 do 2.500 kuna dva puta godišnje primaju 200 kuna.

Božićnica je prethodno isplaćena i za korisnike četiri ustanove. Domu za stare i nemoćne „Domus Christi“, Domu za starije „Dubrovnik“, Domu za djecu „Maslina“ i Centru za rehabilitaciju Josipovac prigodno je isplaćeno po 20 tisuća kuna.

Stanovnici ulice Žrtava s Dakse ne žele predloženu rekonstrukciju ulice

Nakon što je Grad Dubrovnik kao prvi grad u Republici Hrvatskoj omogućio izjašnjavanje našim sugrađanima da putem sustava e-građani sudjeluju u anketi za ona pitanja koja se direktno odnose na određenu problematiku, kao prvo komunalno pitanje gradska uprava postavila je pitanje stanovnicima ulice Žrtava s Dakse o tome jesu li suglasni s rekonstrukcijom navedene ulice na osnovu predloženog projektnog rješenja. Ovoj anketi su se odazvala ukupno 24 stanovnika navedene ulice od kojih se većina izjasnila kako ne podržavaju navedeni prijedlog.

Stoga je gradska uprava odlučila kako nakon provedene ankete neće na Gradsko vijeće stavljati točku „Prijedlog zaključka kojim se daje suglasnost investitoru ANNA NAVIS d.o.o. na iskazanu namjeru financiranja troškova rekonstrukcije dijela ulice Žrtava s Dakse i parka s javnim parkiralištem i o davanju suglasnosti na tekst Ugovora o načinu financiranja troškova rekonstrukcije“.

Gradonačelnik Mato Franković uputio je zahvalu sugrađanima koji su sudjelovali u ovom anketnom upitniku. –„Drago mi je što smo „probili led“ i pokazali kako naši sugrađani jednostavno mogu sudjelovati i donositi odluke o određenim komunalnim pitanjima koji neposredno imaju utjecaj na njihovu kvalitetu života. Siguran sam da ćemo upravo kroz ovakav sustav anketnih pitanja i dalje moći s našim sugrađanima imati direktan dijalog i kako ćemo upravo na ovaj način uvijek moći u kratkom vremenu i direktno osjetiti bilo građana“, istaknuo je gradonačelnik.

Grad Dubrovnik sudjelovao u humanitarnoj akciji “Podijelimo radost Božića” za potrebite u Petrinji

Grad Dubrovnik i ove godine pružio je potporu tradicionalnoj humanitarnoj akciji Caritasa Dubrovačke biskupije „Podijelimo radost Božića“ doniranjem paketa s namirnicama u vrijednosti od pet tisuća kuna.

Vrijedne volontere Caritasa na Brsaljama posjetila je i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić koja je također podržala ovu hvalevrijednu akciju te se susrela s dubrovačkim biskupom mons. Rokom Glasnovićem, njegovim suradnicima i organizatorima akcije. 

Paketi pomoći prikupljeni u ovogodišnjoj akciji, šesnaestoj po redu, namijenjeni su stanovnicima kontejnerskog naselja u Petrinji.

Obnovljena ogradna konstrukcija na sportskom terenu „OŠ Lapad“

Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika putem ugovornog izvođača proveo je radove na obnovi ograde i ogradne konstrukcije na sportskom terenu “OŠ Lapad”.


Radovi su uključivali skidanje i zamjenu oštećenog pletiva ukupne površine 780 metara kvadratnih, popravak i zamjenu 320 metara ogradnih cijevi te bojanje cjelokupne ogradne konstrukcije.

Također, u konstrukciju iza golova ugrađene su sajle od nehrđajućeg čelika radi dodatnog učvršćenja žičanog pletiva te su obojane obje košarkaške konstrukcije i oba gola na koje su postavljene nove mrežice.

Vrijednost ove investicije u školsku sportsku infrastrukturu iznosi 136 tisuća kuna (s uključenim PDV-om).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA