29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKap. Perica Baletić i Vladimir Buć su festanjuli Feste sv. Vlaha 2024.

Kap. Perica Baletić i Vladimir Buć su festanjuli Feste sv. Vlaha 2024.

Festanjuli 1052. Feste sv. Vlaha 2024. su Perica Baletić s Grude i Vladimir Buć iz Orašca. Objavljeno je to na božićnom primanju Dubrovačke biskupije u srijedu, 21. prosinca u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Na božićnom primanju Dubrovačke biskupije u četvrtak 21. prosinca biskup mons. Roko Glasnović uručio je dekrete o imenovanju dvojici festanjula predstojeće Feste sv. Vlaha 2024. godine. Novi festanjuli su pomorac Perica Baletić i zanatlija Vladimir Buć, a njihove životopise pročitao je rektor zborne crkve sv. Vlaha mons. Ivica Pervan.

Perica Baletić, sin Marka Baletića i Pavice rođene Uhodić, rođen je 1978. godine u Dubrovniku. Odrastao je u župi Presvetoga Trojstva na Grudi u kojoj je primio sakramente.

Srednju pomorsku školu i pomorski fakultet završio je u Dubrovniku s diplomom inženjera pomorskog prometa. Kontinuirano plovi od 2004. godine, a kapetan je od 2013. na brodovima stranih kompanija.

Perica je u braku sa Sanjom rođenom Maltarić s kojom se vjenčao 2006. godine. Imaju dvoje djece: kći Leu i sina Marka. Sada živi u župi sv. Petra na Boninovu.

Vladimir Buć, sin Miha Buća i Boje rođene Parić, rođen je 1977. godine u Dubrovniku. Svete sakramente je primio u župi Pohođenja Marijina u Orašcu, gdje i danas živi.

Srednju školu je završio u Dubrovniku, smjer elektromehaničar. Po završetku srednje škole radio je do 2001. godine u GP Dubrovnik na održavanju elektropostrojenja i instalacija. Nakon toga dodatno se obrazuje za vatrogasca te se zapošljava u Javnoj vatrogasnoj postrojbi “Dubrovački vatrogasci” gdje radi do danas.

Vladimir se oženio 2005. godine s Irenom rođenom Ban s kojom ima troje djece: dvije kćeri Niku i Anu, te sina Luku.

Svečanom uručenju dekreta novim festanjulima u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku nazočili su i ostali festanjuli Bratstva festanjula kao i obitelji novih festanjula. Festanjuli se već dugi niz godina biraju iz reda pomoraca i reda zanatlija.

Na božićnom čestitanju također je objavljeno kako će središnje euharistijsko slavlje Feste sv. Vlaha predvoditi zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić, a trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha prior dominikanskog samostana u Gradu fr. Tomislav Kraljević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA