32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPočele čitaće probe za novu dubrovačku "Kafetariju"

Počele čitaće probe za novu dubrovačku “Kafetariju”

Započele su čitaće probe za Goldonijevu „Kafetariju“. Nova je to predstava u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića, u prijevodu i adaptaciji Frana Čale na dubrovački govor te u režiji Paola Tišljarića koju će postaviti na Držićevoj poljani za 75. Dubrovačke ljetne igre.

Na Igrama je “Kafetarija” premijerno postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. na Gundulićevoj poljani također kao predstava Kazališta Marina Držića, a na repertoaru se zadržala punih deset godina. Iako je njena radnja smještena u precizan povijesni kontekst početka 20. stoljeća, u fokusu će biti aktualnost, vitalnost komedije, ironija, oštrina, manipulacija informacijama, današnji odnos prema vrlinama i manama koje autor suptilno portretira te mogućnost promišljanja o mehanizmima koji reguliraju društvenu dinamiku.

Igraju: Hrvoje Sebastijan, Marjan Nejašmić Banić, Edi Jertec, Angela Bulum, Antonio Agostini, Marija Šegvić, Srđana Šimunović, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Boris Matić, a nastupit će i članovi Plesnog studija Step ‘n Jazz Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA