26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlava zastava se po 22. put vije i u ACI marini Dubrovnik

Plava zastava se po 22. put vije i u ACI marini Dubrovnik

U ACI marina Dubrovnik je po 22. put podigla Plavu zastavu. Podsjetimo, riječ je prestižnom međunarodnom ekološkom priznanju, koje se dodjeljuje za očuvanje čistoće mora i priobalja. Baš kao i ostale ACI marine diljem Jadrana, ACI marina Dubrovnik ističe svoju plavu zastavu kao simbol odgovornosti, osviještenosti i poštovanja prema moru i okolišu. Štoviše, to potvrđuje i velika akcija čišćenja kojom je nedavno otklonjena značajna količina otpada iz podmorja marine.

Svečano podizanje 22. Plave zastave u ACI marini Dubrovnik održano je 24. lipnja, uz prisustvo gradonačelnika Grada Dubrovnika, Mate Frankovića i direktora marine, Lea Ajdukovića. Čast podizanja Plave zastave ove je godine pripala dugogodišnjim posjetiteljima ACI marine Dubrovnik, Rosemarie i Johannu Hirschmann.

„Čast nam je što smo dobili priznanje za ekološki program zaštite okoliša, mora i priobalja. To znači da doprinosimo održivom upravljanju priobaljem i morem, a što naši gosti posebno cijene. Težina Plave zastave je ta što je morate osvojiti svake godine. Dakle, moraju se zadovoljiti uvjeti ‘Eko-udruge Lijepa naša’. To je jedna velika draž, ali i obveza u koju moramo stalno ulagati“ rekao je direktor ACI marine Dubrovnik, Leo Ajduković, uz naglasak kako su svi ovi napori usmjereni upravo na to da našim budućim generacijama ostavimo čisto more i nezagađen okoliš.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je Plava zastava bitna za nautičare, a nautički turizam čini značajan segment naše turističke ponude.

Dodjelom ovog važnog međunarodnog priznanja, ACI marina Dubrovnik je postala još jedan od uzornih primjera za odgovorno gospodarenje morem i obalnim područjem. Osim toga, budući da je Dubrovnik jedna od omiljenih destinacija za turiste iz cijelog svijeta, Hrvatska je dobila još jednog dostojnog predstavnika koji čitavom svijetu prikazuje našu ljubav i brigu prema okolišu i posebice prema moru. Pritom je važno napomenuti kako se Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a pogotovo o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak.

Više informacija o Plavim zastavama te mjerama zaštite mora i obalnog pojaca u ACI marinama diljem Jadrana, moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici aci-marinas.com.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA