18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaKulturaPalača Sponza dobitnica nagrade Zlatni pin

Palača Sponza dobitnica nagrade Zlatni pin

Palača Sponza je ponosni dobitnik nagrade Zlatni pin i nalazi se među deset dvoraca i palača iz Hrvatske koji su nositelji te prestižne nagrade.

Zlatni pin je priznanje koje se dodjeljuje na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ove godine dodjeljuje se po prvi put u Hrvatskoj, a ideja o nagrađivanju najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

-Palača Sponza jedan od najreprezentativnijih objekata javnog značaja unutar spomeničkog tkiva Dubrovnika, iz vremena punog uspona i cvata Dubrovačke Republike. Trgovački dubrovački duh znao je dati sebi doličan prostor, potvrdivši svoje bogatstvo i svoju kulturu izgradnjom ove raskošne palače i njezine impresivne fasade.

Danas palača Sponza čuva najdragocjenije arhivsko gradivo dubrovačkog područja, Hrvatske i šire regije. Tu je smješten Državni arhiv u Dubrovniku s dokumentima iz svih proteklih stoljeća do najnovijeg vremena.

Ovim putem koristimo prigodu posebno se zahvaliti na nagradi ali zahvala ide i našim korisnicima, posjetiteljima te onima koji će to tek postati, javljaju iz Državnog arhiva Dubrovnik.

Više o nagradi i ostalim dobitnicima pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA