23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOrganizacijom okruglog stola završen projekt "Nova generacija 2"

Organizacijom okruglog stola završen projekt “Nova generacija 2”

Organizacijomm okruglog stola “Razvoj ruralnog turizma dubrovačkog kraja” završen je projekt Nova Generacija 2 kojega je Agroturizam Konavle provodio u 2023. i 2024. godini uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH.

U Seoskoj kući Čilipi jučer su se okupili predstavnici tri udruge koje okupljaju pouzetnike u ruralnom turizmu: Agroturizam Konavle, Župska baština i Agroturizam dubrovačka Gornja sela. Na okruglom stolu su bili prisutni i predstavnici LAG-a Dubrovačka traversa, Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovom prilikom su prezentirani rezultati projekta Nova Generacija te se raspravljalo o aktivnostima udruga i potrebi koordinacije i uzajamne suradnje. Predstavnici LAG-a su predstavi ideje o mogućoj suradnji i najavili nastavak koordinacije udruga u cilju razvoja i jačanja ruralnog prostora.

Projekt “Nova generacija 2” je obuhvaćao 2 edukacijska putovanja, u Francusku i Istru, 3 promotivna posjeta Konavlima za nove kadrove u turizmu, 6 edukacija, 4 radionice i završni okrugli stol. Veliki broj članova Agroturizma Konavle, ali i drugih zainteresiranih pojedinaca i predstavnika potpornih institucija sudjelovao je u njegovoj provedbi. Ovime je udruga Agroturizam Konavle zadržala kontinuitet provedbe edukativnih aktivnosti kojima je cilj značajno povećati razinu znanja i kompetentnosti lokalnih poduzetnika.

Stoga se iz Udruge zahvaljuju svima koji su sudjelovali u njegovoj provedbi i doprinijeli razvoju ruralnih područja krajnjeg hrvatskog juga. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA