7.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 1 prosinca, 2021
NaslovnicaLifestyleOdržana tematska večer "Tri libra u Kočana na gumnu"

Održana tematska večer “Tri libra u Kočana na gumnu”

Tematska večer Agroturizma Konavle:”Tri libra u Kočana na gumnu” je sinoć u Đuriniće privukla veliki broj posjetitelja. Naš Konavljanin, Stijepo Mijović Kočan predstavio je tri knjige: knjigu “Stijepo Mijović Kočan” koju je  napisao akademik Josip Pečarić, a kojoj je Kočan suautor, knjigu “Govnijada i Penijada ili Nova Govnijada od Junija Palmotića i Stijepa Mijovića Kočana i “Zvono s Kaptola” knjigu s 30 priča kojoj je Kočan autor.

Dijelove iz knjiga je čitala Stijepova supruga Mirjana, a promociju je vodio Vlaho Mujo. Glazbeni gost večeri je bio Antun Toto Rilović koji je u svom nastupu izveo i poznatu skladbu La musica di notte za koju je tekst napisao upravo Kočan. Gastro sekcija Agroturizma, predvođena Nikom Đivanovićem, je pripremila i predstavila tematski zalogaj koji je poslužen u neformalnom dijelu programa.

Uz Kočanova brojna književna djela i redateljska ostvarenja izdvajamo “Baku bijelu”, igrani film kojega je Kočan režirao i za koji je napisao scenarij. Stijepo Mijović Kočan autor je za sada jedine monografije “Konavle”, a treba naglasiti da se Kočani zadnjih godina vrlo uspiješno bave i ruralnim trizmom jer u Đurinićima iznajmljivaju preljepu Kuću Kočan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić