31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOdržan sastanak o boljoj povezanosti Elafita, Grad sufinancira dodatne polaske trajekta

Održan sastanak o boljoj povezanosti Elafita, Grad sufinancira dodatne polaske trajekta

Povezanost Elafita bila je tema sastanka koji je zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić održala danas s predsjednikom Uprave društva Jadrolinija Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović i njihovim suradnicima.

Sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić te predstavnici mjesnih odbora s područja Koločepa, Lopuda i Šipana.

Zamjenica Tepšić zahvalila je predsjedniku Uprave Jadrolinije Sopti i ravnateljici Vidović na dolasku u Dubrovnik i njihovoj otvorenosti za razgovor s građanima koji kao stanovnici Elafita najbolje poznaju prilike u svojim mjestima i svakodnevne uvjete u kojima se na ovom području odvija pomorski linijski promet.

Predstavnici građana elafitskih otoka iskazali su zadovoljstvo frekventnošću putničkih linija za otoke, ali i nezadovoljstvo adekvatnošću katamarana koji umjesto Postire plove na državnoj brodskoj liniji broj 807 te se na sastanku razgovaralo kako u operativnom smislu poboljšati njihovo pristajanje, ali i o dodatnim usklađenjima plovidbenog reda. Iskazana je spremnost Jadrolinije da u okviru realnih mogućnosti udovolji utemeljenim zahtjevima.

Obzirom da je otočno stanovništvo zatražilo od Grada Dubrovnika da se na državnoj trajektnoj liniji br. 831 (Dubrovnik-Donje Čelo-Lopud-Suđurađ) poveća učestalost linija, Grad Dubrovnik je s Agencijom dogovorio suradnju na način da se na navedenoj liniji uz ugovorenih devet dodaju još četiri nove tjedne povratne linije što je i učinjeno. Ovo poboljšanje plovidbenog reda, koji je već na snazi, u razdoblju srpanj-rujan 2023. godine sufinancirat će Grad Dubrovnik za što će se potrebna sredstva u iznosu od 66 tisuća eura osigurati rebalansom proračuna. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA