26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOdržan info dan projekta Ujedinjene generacije

Održan info dan projekta Ujedinjene generacije

U sklopu projekta Ujedinjene Generacije na gruškoj placi održao se prvi „info dan“. Predstavnici projekta predstavili su sugrađanima sve što je u gotovo godinu i pol dana napravljeno u projektu, upoznali ih sa nadolazećim aktivnostima te pozvali da se pridruže raznolikim radionicama koje će se održavati u narednom periodu.

Podsjećamo riječ je o besplatnim radionicama koje su, u suradnji s partnerima projekta Ujedinjene Generacije, organizirane za umirovljenike. Neke radionice poput plesa, gimnastike za treću dob, kao i nordijskog hodanja održavaju se kontinuirano, dok su druge organiziraju u skladu s prigodama. Umirovljenici su do sada sudjelovali u izletima, ali i u brojnim drugim aktivnostima poput radijskih emisija, audio drama, kvizova, multikulturalnih večeri, tečaju jezika.

„Razdoblje koje je pred nama želimo maksimalno iskoristiti budući smo na samom početku projekta imali brojne izazove zbog pandemije. Uspješno smo ih prevladali i družili se s našim umirovljenicima online, i u skladu s mjerama, a sada, napokon, nemamo ograničenja i možemo uključiti još veći broj umirovljenika,“  izjavio je Marko Žmirak, voditelj projekta Ujedinjene Generacije.

Neke od spomenutih radionica, ali i neke nove zanimljive aktivnosti, poput boćarskog i ribarskog turnira najavljeni su za nadolazeće razdoblje. Svi umirovljenici su dobrodošli!

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA