ODGOVORNO I MORALNO: U Općini Konavle svima smanjene plaće za 30%, osim vatrogascima i zaposlenicima u Domu za starije na Grudi!

U skladu s uputama Ministarstva uprave o održavanju i sazivanju sjednica predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave, od strane predsjednika Iva Simovića sazvana i održana 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle, elektronskim putem.
Na sjednici je donesena Odluka o osnovici i koeficijentima za plaću općinskog načelnika i njegovog zamjenika, kojim se ista smanjuje za 30 posto. Odluka je donesena jednoglasno.

Isto tako elektronskim putem, jednoglasno, svi vijećnici su se do daljnjega odrekli vijećničke naknade za rad u Općinskog vijeću Općine Konavle.

Općinski načelnik je temeljem Zakona o plaćama, donio i Odluku o osnovici za plaće službenika i namještenika u općinskoj upravi, također se radi o smanjenju od 30 posto.

Općinski načelnik je dao i upute direktorima trgovačkih društava i ravnateljima ustanova kojih je osnivač Općina Konavle o smanjenju plaće za 30 posto za sve, osim za JVP Konavle i Dom za starije i nemoćne Konavle gdje će se plaća smanjiti 10 posto .

Isto tako načelnik je dao i upute da se svi članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora Izjavom odreknu naknade.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.