30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA S POTPORAMA ZA MANIFESTACIJE Bavarinu 90 tisuće eura, Festivalu svjetlosti...

OBJAVLJENA LISTA S POTPORAMA ZA MANIFESTACIJE Bavarinu 90 tisuće eura, Festivalu svjetlosti 75 tisuće eura, pogledajte tko je sve dobio novac TZ Grada Dubrovnika

Izašla je lista s iznosima koje su odobrene od strane Turističkog vijeća TZ Grada Dubrovnika, a vezano uz, 20. srpnja 2023. objavljeni Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa “Potpore za turističke manifestacije” u 2024. godini.

Najveći iznos, od 90 tisuće eura odobren je manifestaciji Bavarin – street food festival čiji je organizator tvrtka Afirma u vlasništvu Antonija Franića, a hoće li i ove godine kao i lani biti podignuta prava bura u javnosti zbog tolikog iznosa o kojemu se govorilo čak i na sjednici Gradskog vijeća, tek ćemo vidjeti. Drugi najveći iznos od 75 tisuća eura odobren je za dvodnevni Festival svjetlosti Lumiart 2024, u organizaciji dubrovačke tvrtke Pixel Dizajn vlasnika Tomislava Nadramije, a na listi potpora su i Dubrovačke ljetne igre s 50 tisuća eura, te Dubrovački zimski festival s 51 tisućom eura, kao i Du Motion kojega će TZ poduprijeti s 50 tisuće eura. Između brojnih projekata koji se sufinanciraju od strane dubrovačke turističke zajednice osobitu pažnju privlači onaj koji nagovješćuje povratak programa u Park Orsula, što će, ne treba sumnjati razveseliti brojnu dubrovačku publiku koja je imala priliku uživati na toj jedinstvenoj pozornici grada. Udruzi Ambient Croatia Andra Vidaka je, naime, odobren iznos od 17 tisuća eura za manifestaciju Ljeto na Orsuli 2024.

REZULTATE javnog poziva TZ Grada Dubrovnika u cijelosti pročitajte u ovom DOKUMENTU!

Na ovaj javni poziv je prijavljeno 59 projekata, a sredstva su odobrena za 51 program, a odobrene potpore će se uvrstiti u Program rada i financijski plan TZGD za 2024. godinu.

Sredstva potpore su namijenjena za organizaciju i realizaciju kulturno/zabavnih, sportskih, eno-gastronomskih, povijesnih, tradicijskih i ostalih događanja, s time da je i u javnom pozivu naglašeno kako će prednost kod dodjele potpora imati manifestacije, koje se održavaju u razdoblju od 1.10. do 30.4.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA