31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObjavljen popis poduzetnika koji su dobili potpore za ožujak 2020.

Objavljen popis poduzetnika koji su dobili potpore za ožujak 2020.

Oko 84 tisuća poduzetnika dobilo je 1 milijardu 550 milijuna kuna potpora za skoro 485.000 radnika.

“Vlada je reagirala brzo i izdašno da poslodavci imaju sredstva u iznosu minimalne plaće. Ta mjera je bila brza. Unutar 10 dana od zaprimanja zahtjeva je bila realizirana i bila je potpuno transparentna. Želim ponoviti da jeo za prvi krug potpore od 1 milijardu i 550 milijuna kuna primilo skoro 84 tisuće tvrtki za skoro 485 tisuća radnika.

HZZ i Porezna uprava će voditi računa da ne bude nikakvih zlouporaba, a Ministarstvo će u suradnji s HZZ-om sigurno djelovati brzo i učinkovito i za travanj, s time da će iznos za travanj biti 4 tisuće kuna”, rekao je premijer Andrej Plenković.

“Javnom objavom o tome što smo učinili za mjesec ožujak, Vlada je vrlo jasno i vrlo rano iskazala želju i solidarnost za očuvanje radnih mjesta. Za očuvanje radnih mjesta smo iskoristili upravo tu mjeru za potpore. Znatnijeg povećanja nezaposlenosti u odnosu na druge zemlje nismo imali. Što se tiče same mjere za mjesec ožujak, radilo se o potpori od 3250 kuna plus pripadajući doprinosi. Za mjesec travanj i svibanj ta mjera iznosi 4 tisuće kuna po očuvanom radnom mjestu”, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Tko je sve i za koliko radnika dobio poticaj možete vidjeti ovdje.

Statistiku isplate potpora pogledajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA