29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaNovo "ruho" Doma Marina Držića: otvaranje u Noći muzeja

Novo “ruho” Doma Marina Držića: otvaranje u Noći muzeja

Dom Marina Držića ponovno otvara svoja vrata u Noći muzeja, nakon privremenog zatvaranja za posjetitelje zbog tehničkih radova na postavljanju izložbe. I to ne bilo koje, već nove stalne izložbe pod nazivom „Držićeve životne pozornice“ koja će se otvoriti 27. siječnja u 19:00 sati.

-S razvojem publike i novih tehnologija postalo je jasno kako je prostor Doma Marina Držića potrebno koncepcijski osuvremeniti te život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa prezentirati na suvremen i interaktivan način.

Cilj nove stalne izložbe Doma Marina Držića je svim posjetiteljima, kako onima koji su već upoznati s Držićem, tako i onima koji o njemu ništa ne znaju, kronološki ispričati priču o zanimljivom i burnom životu Marina Držića, prezentirati sva njegova djela i istaknuti njegov značaj ne samo u okviru hrvatske, već i  svjetske književnosti te dočarati razdoblje renesanse u kojem je živio i stvarao. Također, s obzirom na to da Dom Marina Držića, osim muzejsko-galerijske, obavlja i druge djelatnosti: izdavačku, pedagošku i edukativnu, posebna događanja, a sve u cilju promoviranja Marina Držića, želimo istaknuti djelovanje naše ustanove i u tom segmentu poslovanja. Koncepcija nove stalne izložbe „Držićeve životne pozornice“ korespondira s vizijom Doma Marina Držića: postati znanstveno istraživački centar za proučavanje lika i djela najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića; postati mjesto svojevrsnog spomenika najvećem hrvatskom komediografu Marinu Držiću te postati mjesto u kojem će se svaki posjetitelj Doma Marina Držića vremenski vratiti u renesansu i osjetiti život tadašnjeg Dubrovnika, pišu iz Doma Marina Držića.

Program za Noć muzeja

Prije samog otvorenja nove stalne izložbe „Držićeve životne pozornice“, pozivamo Vas na besplatno tematsko vođenje Gradom „Zlatno doba Dubrovnika“ u koje će vas od 17:00 sati povesti licencirana turistička vodičica Marina Missoni Barišić. Molimo da svoj dolazak na tematsko vođenje najavite na mail: ured@muzej-marindrzic.eu ili na broj 091 61 51 590 (pozivom ili SMS porukom, Viber ili Whatsapp).

Nakon otvorenja nove stalne izložbe, čiji dio je izložba u Kripti „Memento Držić“ koja će predstaviti izbor likovnih djela iz Memorijalne zbirke Marina Držića, u 20:00 sati uslijedit će koncert renesansne glazbe Ansambla Plazarius.

Tijekom Noći muzeja 2023. godine Dom Marina Držića bit će otvoren za posjetitelje do jedan sat poslije noći te je svim posjetiteljima ulaz besplatan, a na sve artikle iz  suvenirnice Doma Marina Držića odobravamo popust od 20 %. Tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja glasi Muzeji su važni!, a mi dodajemo kako je Dom Marina Držića, najvećega hrvatskog komediografa, uistinu važan ne samo za Dubrovnik i Hrvatsku, već i za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA