20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 rujna, 2022
NaslovnicaVijestiNATJEČAJ DUBROVAČKE BISKUPIJE Za 5 poslovnih prostora i 2 stana stiglo ...

NATJEČAJ DUBROVAČKE BISKUPIJE Za 5 poslovnih prostora i 2 stana stiglo 27 ponuda

Dubrovačka biskupija 23. srpnja objavila je Javni poziv za iskazivanje interesa za zakup poslovnih i najam stambenih prostora, odlučeno je tko su novi zakupci i najmoprimci te koje će se djelatnosti odvijati u prostorima koji su smješteni u povijesnoj jezgri.

Pojašnjavaju kako Dubrovačka biskupija s povezanim pravnim osobama, davanjem u zakup poslovnih prostora pokriva značajan dio troškova svoga poslanja i djelovanja (usp. Financijsko izvješće Dubrovačke biskupije), dok se davanjem u najam stambenih prostora pomaže djelovanje Caritasa Dubrovačke biskupije.

Na oglas za iskazivanje interesa za zakup poslovnih i najam stambenih prostora koji je objavljen 23. srpnja 2020. godine ukupno su zaprimili 12 ponuda za najam stambenih prostora i 15 ponuda za zakup poslovnih prostora.

-Povjerenstvo Ordinarijata detaljno je razmotrilo sve pristigle prijave i temeljem ispunjenog obrasca i popratne dokumentacije izabralo buduće zakupoprimce i najmoprimce. U slučajevima kada ponuda dosadašnjih zakupoprimaca nije bila odabrana, o tome su dosadašnji zakupoprimci obaviješteni i omogućeno im je korigiranje ponude, prije nego je Povjerenstvo donijelo konačnu odluku o izboru novih zakupoprimaca – napisali su iz Biskupije.

POSLOVNI PROSTORI

Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o zakupu sa sljedećim pravnim osobama. Prosječna cijena zakupa svih navedenih poslovnih prostora je oko 550 kuna po m2. Za sve prostore unaprijed je odobren popust u iznosu od 80% za 2020. godinu i 30% za 2021. godinu.

Za poslovni prostor pod brojem 1 na adresi Poljana Ruđera Boškovića 6, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom MALI DUBROVNIK d.o.o. za razdoblje do 31.12.2025. godine, koje tu namjerava obavljati ugostiteljsku djelatnost.

Za poslovni prostor pod brojem 2 na adresi Od puča 22, sklopljen je ugovor s trgovačkim društvom TISAK PLUS d.o.o. za razdoblje do 31.12.2025. godine, koje tu namjerava obavljati trgovačku djelatnost.

Za poslovni prostor pod brojem 3 na adresi Zeljarica 7, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom ugostiteljskim obrtom „SAINT BLAISE“, za razdoblje do 31.12.2025. godine, koji tu obavlja ugostiteljsku djelatnost.

Za poslovne prostore pod brojem 4 (na adresi Prijeko 10) i pod brojem 5 (na adresi Zamanjina 6) nije prihvaćena nijedna pristigla ponuda i ovi prostori biti će predmet budućih javnih poziva.

STAMBENI PROSTORI

Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o najmu za sljedeće stambene prostore. Za stambene prostore unaprijed je odobren popust od 10% za svako dijete u obitelji mlađe od 21 godinu. Ugovori za stambene prostore su potpisani na 5 godina s mogućnošću produljenja. Sav prihod od najma stambenih prostora ide na Caritas Dubrovačke biskupije.

Za stambeni prostor pod brojem 6 veličine 80 m2, na adresi sv. Marija – Od Kaštela 11, sklopljen je ugovor sa šesteročlanom obitelji po cijeni od 3000 kuna uz odgovarajuće popuste.

Za stambeni prostor pod brojem 7 veličine 73,20 m2, na adresi Ul. Dr. Ante Šercera 1b, sklopljen je ugovor s peteročlanom obitelji po cijeni od 6100 kuna uz odgovarajuće popuste.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA