31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNa Lokrumu jučer obilježen Međunarodni dan joge

Na Lokrumu jučer obilježen Međunarodni dan joge

Sad već 10 godina za redom, jedne nedjelje u lipnju, dubrovačka joga zajednica i drugi ljubitelji drevnih znanja Indije okupe se na Lokrumu da bi proslavili Međunarodni dan joge. Ideja vodilja je da se zajedničkim okupljanjem u namjeri ujedinjenja u miru i ljubavi može doprinijeti smanjenju tenzija i uspostavi mira u cijelome svijetu.

Ako ste se jučer našli u tom krugu, možda ste izravno osjetili kako i inače predivan Lokrum obavija neka lijepa unutarnja tišina, radost i mir. Znanost je puno puta kroz različita mjerenja potvrdila djelotvornost ovakvih okupljanja. Gdje god veći broj ljudi koristi zajedničku namjeru i tehnike za ulaženje u stanje opuštenosti i lakoće, stvara se pozitivan učinak. Postoji čak i definirani postotak koliki je broj meditatora na nekom području dovoljan da se smanji stopa kriminala u istom.

Definitivno jedno spajanje ugodnog s korisnim – druženje, širenje zajedništva, tjelovježba, dublji dah, bosa stopala na zemlji, sunce i smijeh, ljekoviti su uvijek i svugdje.

U Dubrovniku se proslava Međunarodnog dana joge događa pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije, Grada Dubrovnika, Rezervata Lokrum, te učitelja lokalnih joga studija i centara. I ove godine sudjelovali su Ombla Yoga, Okey yoga, Elixir Vitae Studio, We DU Yoga, te učitelji iz TM centra i udruge Umijeće življenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA