31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaIzgubili su većinu u Općinskom vijeću: mladi Primorci se osvrnuli na sve...

Izgubili su većinu u Općinskom vijeću: mladi Primorci se osvrnuli na sve što su napravili protekle dvije godine

Novi predsjednik Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja je član Vićanovog DDS-a, Zdenko Perušina koji je na to mjesto izglasan novom koalicijskom većinom DDS-a i HDZ-a. Dotadašnji predsjednik Vlaho Mozara i predstavnici Nezavisne liste mladih Dubrovačkog primorja od 13. listopada sjede u oporbenim klupama, a putem društvenih mreža su dali osvrt na dvije godine tijekom kojih su donosili odluke za svoju zajednicu:

Nezavisna lista je izgubila većinu u Općinskom vijeću i naš Vlaho Mozara više nije Predsjednik Općinskog vijeća. Većinu sada tvore HDZ i DDS.

Gubitak većine nas nije iznenadio, ali ono što nas je iznenadilo i što zaista nismo očekivali je micanje našeg Programa potpora u poljoprivredi. Iza tog programa stoji 6 mjeseci rada, a jedan je od temelja za početak revitalizacije poljoprivrede. No, takva je demokracija.

Iako smo bili svjesni da je odlazak DDS-a prema HDZ-u bilo samo pitanje vremena, vrijeme koje smo imali iskoristili smo van svih očekivanja. Uvijek smo bili dostupni i nikad nikoga ignorirali. Uvijek bili na terenu s vama. Odvezli tisuće kilometara, isprintali tisuće papira, sve iz vlastitog novčanika. U 26 mjeseci održali smo ukupno 22 sjednice na kojima smo donijeli preko 200 odluka. Otvorili smo brojne teme i pokrenuli realizaciju brojnih projekata. Lista koju ćemo sada nabrojati je jako teška i za pročitati, tek onda možete zamisliti koliko je tu truda uloženo:

Komunalni redar, provođenje komunalnog reda, fiktivni birači, zaštita i uređenje prirodnih izvora vode, zabrana bučne gradnje u sezoni, dom za starije i nemoćne, stanovi POS i zbrinjavanje mladih obitelji, transparentnost proračuna, registar i transparentnost svih ugovora, LAG, program potpora u poljoprivredi, natječaji i javni pozivi, subvencioniranje dvorane, Dan Općine za sve umjesto za odabrane, srezali vijećničke i političke naknade, pokretanje istražnih radnji radi CGO, novo trasiranje CGO, jamstva u gospodarenju otpadom na CGO, poduplali naknade za bebe, srezali mobitele i bančenja, prometno povezivanje Primorja, pokroviteljstvo manifestacija u Primorju, aerodrom rudine, nogostupi i pješačka sigurnost, rekordni izdaci za dječja igrališta i terene, rekordni izdaci za sve povezano s djecom i mladima, rekordni izdaci za sport i kulturu, smanjili cijenu vode iz cisterne, realizacija optičkih priključaka, javnost registra nerazvrstanih cesta, javnost prometnog projekta, parking, mjere za proaktivnu komunikaciju, mjere za javnost, otvorenost i transparentnost rada općine, stavljanje u rad javne ustanove u kulturi, uveli kameru u vijeće, apsolutna otvorenost i javnost rada vijeća, transparentne jednostavne nabave…

Kako nabrojati sve ovo, a ne spomenuti same krune rada Nezavisne liste u protekle 2 godine. To su povijesni trenuci kada je svih 20 naselja Općine Dubrovačko primorje dobilo svoje mjesne odbore, kada su konačno odobrena sredstva za vodovod Doli, i naravno kada smo razotkrili golemu korupcijsku hobotnicu u poljoprivredi i postali glavna tema svih nacionalnih i europskih medija.

Sve ovo je proizašlo od jedne skupine mladih i neokaljanih ljudi kojima prije 2 godine nitko nije davao šansu ispred moćne i uhodane stranačke mašinerije.

A sad, idemo dalje, nema predaje!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA