23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković napisao: Od siječnja 2024. svi osnovnoškolci i srednjoškolci grada Dubrovnika...

Franković napisao: Od siječnja 2024. svi osnovnoškolci i srednjoškolci grada Dubrovnika imat će besplatne pokaze

U okviru prijedloga Proračuna Grada Dubrovnika za 2024. godinu osigurana su potrebna sredstva putem kojih će Grad Dubrovnik financirati pokaznu kartu učenicima osnovnih i srednjih škola (onima koji ne ostvaruju pravo na besplatni pokaz iz drugih izvora financiranja). Ukupna godišnja sredstva na ovoj stavci iznose 160 000 eura, a po potrebi, ukoliko broj zahtjeva korisnika bude veći, sredstva će se povećati kroz rebalans proračuna – napisao je na svom fb profilu gradonačelnik Franković.

Do sada je pravo na besplatan mjesečni pokaz na teret Proračuna Grada Dubrovnika imalo 7.815 naših sugrađana, a od siječnja, 2024. godine kada u program besplatnog javnog prijevoza budu uključeni osnovnoškolci i srednjoškolci ukupna brojka korisnika besplatnog prijevoza Libertasovim autobusima bit će 10.875 korisnika, odnosno 78% računajući sve korisnike mjesečnog pokaza vozit će se besplatno.

Smatramo bitnim naglasiti kako sve pogodnosti, koje naši sugrađani ostvaruju kod javnog prijevoznika Libertas, idu na teret proračunskih sredstava Grada. Stabilnim i odgovornim poslovanjem društva Libertas te korištenjem europskih sredstava nabavljena su ukupno 52 nova vozila, značajno su poboljšana kolektivna prava zaposlenika s tendencijom i daljnjeg nastavka poboljšanja materijalnih prava zaposlenika, a Libertas je u okviru projekta Poštujmo Grad preuzeo jedan dio poslovanja shuttle autobusa čime su se značajno smanjile gužve u vršnim opterećenjima kroz Zagrebačku ulicu uzrokovane autobusima, ali istovremeno i povećala kvaliteta pružene usluge grada Dubrovnika u vidu bržeg prijevoza od Luke Dubrovnik do Pila i nazad.

U narednih par mjeseci očekuje se kako će tvrtka Libertas uvesti i beskontaktno plaćanje karticama u autobusima, a za što je sustav naplate Libertasa u potpunosti izmijenjen i pripremljen za sljedeći korak u modernizaciji našeg javnog prijevoznika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA