29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiE-CITIJENS - nabavlja se vrijedna oprema za spašavanje iz ruševina

E-CITIJENS – nabavlja se vrijedna oprema za spašavanje iz ruševina

Grad Dubrovnik novi je partner na projektu E-CITIJENS u sklopu EU programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska, (projekti tipa Standard) u okviru programske prioritetne osi 2. – „Sigurnost i otpornost“.

Glavni cilj projekta E-CITIJENS je povećati sigurnost hrvatskog i talijanskog jadranskog bazena od prirodnih i ljudskih uzrokovanih katastrofa kroz poboljšanje preventivnog praćenja te hitnih mjera upravljanja, iskorištavajući karakteristike društvenih mreža i medija u svrhu značajnog povećanja sposobnosti civilne zaštite u smanjenju rizika od katastrofa.

Sudjelovanjem u projektu Grad Dubrovnik  je osigurao nabavku vrijedne opreme za postrojbe civilne zaštite, a u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, točnije u slučaju potresa. Naime, Grad Dubrovnik će realizacijom projektnih aktivnosti nabaviti vibrafon i kameru za pretrage iz ruševina te šatore na napuhavanje za potrebe civilne zaštite. Također, projektom će se sufinancirati plaće zaposlenika Grada Dubrovnika uključenih u projektnu realizaciju.

Dodatno, projekt E-CITIJENS osigurava civilnoj zaštiti i obalnoj straži učinkovite alate za predviđanje geofizičkih čimbenika i njihovih svojstava koji utječu na ljude, radi što bolje koordinacije hitnih intervencija i uspostavljanje što kvalitetnijih komunikacijskih kanala za pružanje komunikacije između institucija i građanstva uz korištenje informacija građana za integraciju podataka kod upravljanja u hitnim slučajevima.

Ukupan proračun projekta E-CITIJENS na razini Europske unije iznosi 2.846.100 eura, a sredstva za Grad Dubrovnik iznose ukupno 133.150 eura te je 85 posto sufinanciran sredstvima Europske Unije. Projekt E-CITIJENS je započeo u siječnju 2019. godine te traje do kraja 2021. godine.

Uz Grad Dubrovnik projektni partneri su: Regija Molise, Regija Veneto, EEIG EURelations, Alma Mater Studiorum – Sveučilište u Bologni, Općina Pescara iz Italije te Splitsko – dalmatinska županija, Sveučilište u Splitu – Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Jadransko Jonska Euroregija i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA iz Hrvatske.

FOTO:Arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA