26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleDURA poziva na besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao"

DURA poziva na besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao”

Dubrovačka razvojna agencija ovaj put u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) organiziramo besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao” koja će se održati u utorak 27. veljače 2024.g. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 9:00 sati. Radionica će trajati 4 sata.

Radionica je namijenjena osobama koje planiraju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog poslovanja, te onima koji planiraju ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a.

*Napomena: prisustvovanje na radionici se boduje prilikom podnošenja zahtjeva za potporu za samozapošljavanje.

Na radionic će biti prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja u Republici Hrvatskoj s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Biti će to prilika za sve polaznike da bolje razumijemiju što nam svaka opcija nudi kako bi što bolje mogli odabrati pravni oblik ( ovrtm d.o.o, j.d.o.o.) kao i način oporezivanja svog budućeg poslovanja (paušal, dohodak dobit) Također je namijenjena i poduzetnicima početnicima koji se ne snalaze u „šumi“ propisa ili koji nisu upoznati s mjerama  HZZ-a kao što je vaučera za obrazovanje od strane HZZ-a.

Sudionici će na radionici dobiti odgovore na pitanja koja budući poduzetnici najčešće postavljaju:

 1. Kako ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a.
 2. Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekome je bolje otvoriti obrt, nekome d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
 3. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
 4. Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
 5. Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
 6. Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ako sam već zaposlen?
 7. Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
 8. Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
 9.  Kako ostvariti vaučer za obrazovanje od strane HZZ-a?

Ova radionica pruža priliku za stjecanje dragocjenih informacija i savjeta kako uspješno započeti vlastiti posao te dobiti poticajne mjere. Ne propustite priliku za besplatno stručno usmjeravanje!

PREDAVAČICE:

Ana Nadramija – stručni savjetnik za zapošljavanje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koja će polaznicima  predstaviti mjere:

 • Potporu za samozapošljavanje
 • Vaučer za obrazovanje

Drugi dio radionice vodi  Nataša Bašić – poduzetnica, računovotkinja i savjetnica za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programerka i sistem analitičarka na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijska i operativna direktorica tvrtke Importanne Resort Dubrovnik, financijska direktorica građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik i generalna direktorica Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija u području upravljanja tvrtkama s poteškoćama i u reorganizaciji.

Od 2016. godine zajedno sa suradnicima osniva tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja. U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama –  angažirana je na RIT Croatia u Dubrovniku, ako i na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju putem online PRIJAVNICE.


Za više informacija možete nas kontaktirati na:

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 020/640-271

Broj polaznika ograničen je, stoga požurite!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA