33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZBOG POTKAPACITIRANOSTI Dubrovački zavod za javnost zdravstvo neće testirati pomorce na koronavirus

ZBOG POTKAPACITIRANOSTI Dubrovački zavod za javnost zdravstvo neće testirati pomorce na koronavirus

“Zavod za javno zdravstvo u Dubrovnik u ovu času je potkapacitiran za obavljanje testiranja pomoraca na koronavirus” stoji u izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenog na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dubrovački će pomorci stoga, ako ima kompanije postave takav zahtjev, zbog testiranja morati potegnuti do Splita.

“Pomorci su specifična skupina radnika koja je i inače suočena s brojnim zahtjevima za provedbu raznih testiranja kao preduvjet za rad i zaposlenje (za razliku od mnogih drugih zanimanja gdje to nije slučaj).

Temeljem kontakata sa zavodima za javno zdravstvo u Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, izvješćujemo vas da su svi zavodi kapacitirani u dovoljnoj mjeri da mogu preuzeti i provoditi testiranje pomoraca na SARS-CoV-2, izuzev trenutno zavoda u Dubrovniku koji je u ovom času potkapacitiran za taj zahtjev. O dinamici rada i provedbe testiranja pomoraca na SARS-CoV-2, smatramo da se zavodi samo trebaju organizirati na način da odrede mjesta uzimanja briseva i lokacije za provedbu testiranja pri čemu testiranja za potrebe provedbe epidemioloških nadzora uvijek imaju prioritet” stoji u izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenog na stranicama Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA