31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDom zdravlja Dubrovnik traži dva liječnika obiteljske medicine, dva pedijatra i ginekologa

Dom zdravlja Dubrovnik traži dva liječnika obiteljske medicine, dva pedijatra i ginekologa

Dom zdravlja Dubrovnik danas je raspisao natječaj za zapošljavanje na neodređeno čak pet liječnika specijalista i to za dvije ordinacije obiteljske medicine U Dubrovniku i u Stonu te za dvije pedijatrijske ordinacije u Lapadu i u Mokošici te za ginekološku ordinaciju u Župi, točnije u Mlinima.

Dr. Gorana Mičunović od ponedjeljka više ne radi u pedijatrijskoj ordinaciji u Lapadu, a lani je i ordinacija u Mokošici ostala bez liječnika. Trenutno djecu do 10 godina u primarnoj zaštiti na podrčju od Konavala do Stona liječe tek četiri pedijatrice, a uskoro još jedna dr. Vjera Žuvela odlazi u mirovinu.

U natječaju za pedijatre stoji kako je uz radno mjesto osiguran i smještaj, ali i mogućnost ugovaranja privatne ordinacije (koncesije).

Dva liječnika/liječnice obiteljske medicine traže se za upražnjena mjesta u Dubrovniku i Stonu, gdje je osiguran i smještaj, također uz mogućnost ugovaranja privatne ordinacije (koncesije).

Konačno traži se i ginekolog za ordinaciju u Mlinima, koji također ima mogućnost ugovaranja privatne ordinacije (koncesija).

Nije nam ovaj natječaj otkrio ništa novo, što već nismo znali. Liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kronično nedostaje, no što se radi na tome da im se omoguće bolji uvjeti rada, da ih se privuče na krajnji jug, e to je već nešto o čemu se treba raspravljati, jer situacija u zdravstvu postaje neodrživa. Ipak nadamo se kako će se na ovaj natječaj netko ipak javiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA