19.8 C
Dubrovnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDo 25. ožujka možete dati svoje komentare na ograničenje prometovanja oko Grada!...

Do 25. ožujka možete dati svoje komentare na ograničenje prometovanja oko Grada! Nema iza – nismo znali!

Do 25. ožujka 2023., traje javno savjetovanje tijekom kojeg svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika na e-mail adresu:  komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje – Odluka o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika“.

Istekom roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu, stoga sve što imate za komentirati, kritizirati, predlagati napravite do 25. ožujka. Kako ne bi bilo iza toga, nismo znali!

Restriktivne mjere prometovanja bi se odnosile na razdoblje od 1. ožujka do 30. studenog.

Prijedlogom Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika uspostavlja se posebna regulacija prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni užeg središta Grada Dubrovnika, skupno se ograničava ulaz u zonu te uređuju načini i uvjeti ulaza, prometovanja i izlaza vozila.

Ova Odluka primjenjivala bi se radi osiguranja zaštite vrijednosti kulturnih dobara u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a osobito u cilju zaštite povijesne jezgre Grada Dubrovnika, racionalnog upravljanja turizmom u skladu s preporukama UNESCO – organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu i ICOMOS – međunarodnog vijeća za spomenike i spomeničke cjeline, osiguranja održive mobilnosti Grada Dubrovnika, zaštite stanovnika užeg središta Grada Dubrovnika od prekomjernog prometa, prekomjernih emisija buke i ispušnih plinova i to u skladu s europskim standardima očuvanja i zaštite kulturnih i prirodnih dobara, zaštite okoliša, zaštite krajobraza, omogućavanje djelovanja interventnih službi te drugih razloga od javnog interesa.

Na sudjelovanje u otvorenom internetskom savjetovanju pozivaju se svi građani, naročito građani koji imaju stalno prebivalište u području zaštićene kulturno-povijesne cjeline i kontaktne zone, kao i poduzetnici koji obavljaju gospodarsku djelatnost u toj zoni. Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja.

ODLUKU i OBRAZAC pogledajte OVDJE.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA