25.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 30 srpnja, 2025
HomeKolumneKuhamo i pečemo s AnomU novoj zdravo i lagano – brzo i jednostavno varivo od poriluka...

U novoj zdravo i lagano – brzo i jednostavno varivo od poriluka i slanutka naše Ane

Piše: Ana Antunović

Nazdravlje vam nova godina – pa u tom duhu započnimo i s nečim zdravim na pjatu  – varivo od poriliku i slanutka za koje će vam trebati samo pola sata, a garantiram da će se svima za stolom svidjeti! Tajna je u bazi koju ćemo napraviti tako da usitnimo ili sitno nasjeckamo 1 kapulu (pola ako je konavoska, velika), 1 mrkvu i jedan krumpir, pa ih stavimo u lonac na malo maslinovog ulja i dodamo pola čaše vode. 

Uz povremeno miješanje, pirjamo nekih desetak minuta, dok nam se povrće ne pretvori u lagano kašastu smjesu. Upravo će taj škrob koji se otpustio kasnije ugustiti naše jelo, bez potrebe za dodavanjem bilo čega tipa brašna. Nakon deset minuta dodamo narezani poriluk i konzervirani slanutak (možete i ne morate koristiti tekućine iz konzerve).

Podlijete vodom, a može i temeljcem, pa kuhate 20ak minuta dok se sve ne ugusti. Ako ćete ipak malo htjeti podebljati ručak, ovo varivo odlično ide uz domaću kuhanu kobasicu ili suho meso, a jako jednostavno ga možete pretvoriti u krem juhu – kad je kuhano samo zblendajte u blenderu uz dodavanje malo vode.

Video vas kao i obično čeka na mom profilu Kuhana i Pečena.

Želim vam sve najbolje u novoj godini, a najviše zdravlja, radosti i mira u srcu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA