23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021Župska stranka osuđuje ponašanje Nardellija

Župska stranka osuđuje ponašanje Nardellija

Župska stranka putem priopćenja za medije osudila je ponašanje župkskog načelnika Silvija Nardellija. “Naime, već neko vrijeme traje pritisak od strane Silvija Nardellija prema kandidatu Župske stranke za načelnika Općine, gosp. Antunu Bašiću. U više navrata, telefonski se uznemirava kako on, tako i njegova obitelj s prijetnjama kako će, kako kaže, ići “ispod pojasa”, te da će javno prozvati gosp. Bašića za nekakve konstrukcije kojima će u javnosti okaljati njegovo ime. Posljednja takva zbila se u petak 9.4. kada je primio poziv od gosp. Lovorka Kleškovića”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Predsjedništvo Župske stranke, a koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Pred nama je još jedna neizvjesna turistička sezona, a gubitci od prethodne još se zbrajaju. Prema procjenama koje smo napravili uz pomoć stručnjaka s područja turizma, župski privatni iznajmljivači su prošle godine zabilježili gubitak od gotovo 125.000.000,00 kn u odnosu na ostvarene prihode u 2019. godini. To je vrijednost od gotovo tri puna proračuna Općine Župa dubrovačka, odnosno 125 milijuna kuna manje u kućnim budžetima naših sugrađana. A kad tome pridodamo nagomilane probleme oko rješavanja pitanja kanalizacije, gospodarenja otpadom te realizacije drugih kapitalnih projekata koje se godinama čeka, poput dječjeg vrtića u Kuparima, jasno je u kakvoj se ekonomskoj, financijskoj, ali i društvenoj i političkoj krizi nalazi naša zajednica.

I dok naši članovi ulažu maksimalne napore kako bi osmislili što kvalitetniji i svrsishodniji program koji žele provesti u naredne četiri godine, dok tražimo rješenja za brojna ekonomska i financijska pitanja vezana za rad Općine Župa dubrovačka, dok snimamo videa, pišemo članke, predstavljamo naše kandidate na listi za Općinsko vijeće, čelnici te iste Općine, na čelu s načelnikom Silvijem Nardellijem bave se obračunom s političkim neistomišljenicima udbaškim metodama propalog komunističkog sistema.

Naime, već neko vrijeme traje pritisak od strane Silvija Nardellija prema kandidatu Župske stranke za načelnika Općine, gosp. Antunu Bašiću. U više navrata, telefonski se uznemirava kako on, tako i njegova obitelj s prijetnjama kako će, kako kaže, ići “ispod pojasa”, te da će javno prozvati gosp. Bašića za nekakve konstrukcije kojima će u javnosti okaljati njegovo ime. Posljednja takva zbila se u petak 9.4. kada je primio poziv od gosp. Lovorka Kleškovića.

Svatko tko je imao priliku upoznati gospodina Bašića, tko je vidio bilo koji od njegovih javnih nastupa, kako u vijeću tako i u medijima, zna da je Antun maksimalno korektan, umjeren i dobronamjeran čovjek koji nije nikad bespotrebno i neopravdano narušio ugled ili okaljao ime nekom od svojih političkih neistomišljenika. Gospodin Antun Bašić je svojim dosadašnjim političkim djelovanjem pokazao i dokazao koliko je tolerantna i konstruktivna osoba, bez imalo potrebe za omalovažavanjem svojih oponenata.

Ovim putem predlažemo načelniku g. Nardelliju i Predsjedniku vijeća g. Kleškoviću, ako već žele voditi takvu kampanju, da javnosti predstave sve konstrukcije i podvale koje planiraju podmetnuti gosp. Bašiću i bilo kojem drugom kandidatu s liste za vijeće Župske stranke što prije, kako bi im ostalo dovoljno vremena da predstave svoj izborni program. Međutim, napominjemo da smo i vi i mi dio zajednice, živimo i živjet ćemo u ovoj sredini bez obzira na izborne rezultate, a politikom se bavimo kako bi našoj zajednici donijeli pozitivne promjene i napredak u svakom pogledu. Stoga smatramo da se pritiscima, podvalama i blaćenjem svojih oponenata, kao pojedinci na istaknutim društvenim pozicijama, ne smijete baviti. Time samo stvarate razdor i nepotrebne podjele unutar društva. Pozivamo vas na korektnu i konstruktivnu kampanju, u čijem će fokusu biti napredak naše zajednice, planovi, projekti, nove ideje za rješenje dugogodišnjih problema, argumentirana kritika oponenata i ocjena uspješnosti obnašanja javne funkcije, a ne osobe koja je obnaša.

Ovim putem želimo najstrože osuditi neprimjereno ponašanje istaknutih članova naše zajednice te pozivamo i druge politički aktivne pojedince da osude i ne dopuste takvo ponašanje u političkoj areni Župe dubrovačke. To se posebno odnosi na članove župskog HDZ-a. Župska stranka je otvorena za bilo koji oblik otvorenog i konstruktivnog dijaloga, u kojem su uključeni svi sudionici političkog i društvenog života Župe dubrovačke. Za konstruktivne i argumentirane rasprave ili primjedbe smo spremni u bilo koje vrijeme. Možemo bolje”, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA