12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija donirala Zavodu za hitnu medicinu 425 tisuća kuna za kupnju novog...

Županija donirala Zavodu za hitnu medicinu 425 tisuća kuna za kupnju novog vozila

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe župan Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i suradnika uručio je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću Zaključak o sufinanciranju poboljšanja standarda prijevoda sredstava Zavoda za hitnu medicinu. Pomoću donacije vrijedne 425 tisuća kuna, nabavit će se jedno od dva nova vozila Hitne pomoći. Ravnatelj Lulić, kao je kako će se izvršiti analiza stanja na terenu, no da će novo vozilo vjerojatno otići na Pelješac ili Korčulu.

“Čestitam Zavodu hitne medicine Dubrovačko-neretvanske županije njihov dan te zahvaljujemo svim djelatnicima na njihovom angažmanu i trudu. U ovom trenutku svi timovi u Županiji su kompletirani. Vozila se moraju iznova zanavljati. Stoga sam ravnatelju Luliću donio Zaključak kojim Županija doznačuje Zavodu za hitnu medicinu 425 tisuća kuna za nabavku novog vozila“ kazao je župan Dobroslavić te dodao kako Županija ove godine planira nabaviti ukupno dva nova vozila.

„Ovim Zaključkom Zavodu omogućavamo da pokrene javnu nabavu za prvo vozilo. Sve zdravstvene ustanova na našem području ovih dana obavljaju zaista složen posao. Zahvaljujem im i čestitam na tome. Opasnost još uvijek nije prošla. Jedan dio bitke s koronavirusom smo dobili, ali daleko smo od pobjede. Mi smo u ovoj situaciji našim zdravstvenim ustanovama doznačili 4.5 milijuna kuna, kako bi mogli pokriti sve potrebe. Dogovorili smo sa zdravstvenim ustanovama koje imaju problema s angažmanom liječnika da ćemo im dati posebnu potporu, odnosno da ćemo sufinancirati troškove boravka liječnika i sestara. To se odnosi i na Zavod za hitnu medicinu i OB Dubrovnik, dok ćemo Domovima zdravlja doznačiti sredstva za financiranje specijalizacije po jednog liječnika. Prepoznali smo da postoji problem u okrupnjavanju timova“ zaključio je župan Dobroslavić.

„ Čestitam svim hitnjacima na svim razinama zdravstvene zaštite kao i svim koji nam pomažu u svakodnevnom spašavanju života. Prvenstveno cijelom zdravstvenom sustavu, na čelu s Ministarstvom zdravstva i ministrom, MORH-u, MUP-u, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom križu i svim volonterima, kao i pacijentima. Hvala svima koji nam daju podršku bilo u financijskom ili bilo kojem drugom smislu. Žiteljima Županije želim da nas što manje trebaju, da budu veseli i zdravi“ poručio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, Luka Lulić.

„Uz pomoć Grada i Županije, odnosno njihove financijske pomoći po pitanju sufinanciranja stanarina kao i plaća liječnicima, uspjeli smo riješiti pitanje kadra. Godišnje skrbimo za 50 tisuća pacijenata, od je 10 tisuća hitnih slučajeva. To je 10 tisuća spašenih života. S obzirom na tu broju, nemamo veliki broj prigovora. Naravno, tko radi taj i griješi. Nadam se i vjerujem da mi kao služba, pogotovo kad u obzir uzmemo broj pacijenata, malo griješimo. Potrudit ćemo se da to bude što manje, no pogreške se ne mogu uvijek izbjeći. Želja svih nas je spašavanje života. Donacija je uistinu vrijedna. Svake godine obnavljamo vozni park. Županija je pronašla način, kako pripomoći svim zdravstvenim ustanovama, pa tako i nama. Nastavit ćemo s obnovom voznog parka i nabaviti i drugo vozilo, bez kojeg bi možda i ostali da županije nije uskočila. Naknadno ćemo procijeniti gdje će ići vozilo, ali to će najvjerojatnije biti Pelješac ili Korčula“ zaključio je Lulić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA