18 C
Dubrovnik
Četvrtak, 6 svibnja, 2021
NaslovnicaPolitikaVlaho Orepić na parlamentarne izbore ide s HSS-om

Vlaho Orepić na parlamentarne izbore ide s HSS-om

Vlaho Orepić, Pločanin konavoskih korijena, u politiku je ušao kao član MOST-a nezavisnih lista, potom je postao nezavisni zastupnik u Saboru te u svibnju prošle godine osnovao vlastitu stranku pod nazivom Nova politika. Iz HSS-a danas javljaju kako će Orepić izaći na predstojeće parlamentarne izbore zajedno s ovom strankom. Priopćenje prenosimo u cijelosti..

U Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije na kojoj su o objedinjavanju Nove Politike i HSS-a govorili predsjednici stranaka, ujedino i saborski zastupnici Vlaho Orepić i Krešo Beljak.

„HSS kao progresivna, republikanska i zelena stranka programski je u potpunom suglasju s politikom širokoga centra građanske orijentacije koju zastupa NP. HSS i NP su se, radi potpune programske podudarnosti, odlučili ujediniti, a ponajviše zbog toga kako bi se stalo na kraj dosadašnjim vodećim politikama koje su doslovno opljačkale, raselile, obespravile, osiromašile i podijelile narod, a državi oduzele njezin smisao, tj. suverenost“, rekao je Vlaho Orepić te dodao kako je okupljanje politička nužnost i društveno odgovorno ponašanje u ovom političkom trenutku.


„Osobnim primjerom želim konkretno ukazati na potrebu dogovora i okupljanja politika  koje dijele svjetonazor šireg političkog centra i to na način potpunog međusobnog integriranja, a nikako štiteći osobni i stranački identitet i ega. U tom duhu i s tim ciljem vrijeme je za okupljanje oko HSS-a i u HSS-u. Ako ijedna stranka ima jasan nacionalni identitet onda je to HSS“, zaključio je Orepić.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izrazio je zadovoljstvo zbog integriranja stranke Nova Politika u HSS te je podsjetio da već više od godinu dana govori kako je okupljanje na političkoj sceni nužno da bi se pobjedilo HDZ na izborima.

„Izbori su pred nama, mi smo na njih spremni kad god oni bili. HSS ima gotovo siguran dogovor o izlasku na izbore sa SDP-om, ali u svakom trenutku smo spremni izaći i samostalno na izbore. Ne licitiramo s brojem mandata, nama je važan boljitak Hrvatske. Sad je prilika za promjene, za novi početak. Zanima nas smanjenje broja ministarstva, ukidanje županija, smanjenje PDV-a, treba ukinuti sve parafiskalne namete koji koče gospodarstvo, treba ukinuti plaćanje članarina različitim komorama, ne trebaju nam silne agencije… Pozicije HSS-a su jasne, zanima nas politika i da svaki čovjek u našoj zemlji može živjeti od svoga poštenoga rada”, naglasio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Zastupnici su naglasili kako poljoprivreda i selo, uz držanje koraka s tehnološkim razvojem, trebaju postati nositelji zaštite Hrvatske kao životnog prostora. Upozorili su kako nam, ako se nastavi nebriga političkih elita prema poljoprivredi, prijeti nestašica hrane što bi nas moglo gurnuti u još dublji ponor već na jesen.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

đ

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić