30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZlatni i aktivni, uspješan projekt DEŠE Dubrovnik

Zlatni i aktivni, uspješan projekt DEŠE Dubrovnik

DEŠA – Dubrovnik održala je javno predstavljanje rezultata projekta “Zlatni i aktivni”, kojeg sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Aktivnosti projekta bile su upućene skupini društva specifičnih potreba ali i velikih potencijala – osobama starije životne dobi.

-Danas smo predstavili ostvarene rezultate projekta, Web GIS aplikaciju Zlatni i aktivni te stručno i znanstveno istraživanje o kvaliteti života umirovljenika. Stručno istraživanje provedeno je na temelju 6 fokus grupa dok je znanstveno istraživanje uključivalo terenski rad, istaknuto je te dodano kako su ovakvi projekti suradnje izrazito važni jer dovode do efikasne razmjene iskustava, znanja i razvoja usluga te povećanja povjerenja među akterima.

U budućnosti će se nastojati više angažirati medije da se interesiraju i prate aktivnosti za umirovljenike budući umirovljenici crpe informacije najviše iz medija (TV i radio) kao i nastaviti dobre prakse aktivnosti, s naglaskom na druženja, aktivnosti brige o fizičkom i mentalnom zdravlju, volontiranje, predavanja za očuvanje zdravlja te ostale edukacije.

Projekt „Zlatni i aktivni” je proveden u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Dubrovnik i udrugom CROGIS iz Splita. Dokazali smo još jednom da samo povezivanjem i suradnjom možemo kvalitetno odraditi aktivnosti i imati zadovoljne korisnike. Posebno smo ponosni jer se sve aktivnosti projekta nastavljaju kroz DEŠIN Obrazovni i kreativni centar i aktivnosti kluba 65+ GDCK Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA