26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleZavršili su 13. Mirisi Božića u Konavlima

Završili su 13. Mirisi Božića u Konavlima

Premijerom kratkog igranog filma„Konavosko viđenje aktualnog trenutka: Ma pušti, idemo mi daje“, koji se može pogledati na Facebook profilu i You Tube kanalu Agroturizma Konavle završili su 13. Mirisi Božića u Konavlima.

Film koji je snimljen u produkciji Agroturizma Konavle prikazuje tradicionalni konavoski duh u novom normalnom. Film obiluje životopisom kadrovima i tipičnim osobnostima likova, a dijalog nam donosi i suptilne vrijednosne stavove o nekim starim, ali i modernim temama koje su zastupljene u Konavlima. Dojam aktualnog trenutka i unutarnje osjećaje likova posebno naglašava glazba u filmu. Režiser ovog kratkog filma je Frane Perišin, a glume: Marija Bokarica, Nino Đano, Ante Tonci Durkovic, Andrejko Marinović, Niko Pendo i Mato Švago. Snimatelji i montažeri su Matko Zglav i Jure Paljetak, a na filmu su surađivali još i Jakov Prlenda, Vlaho Mujo i Antun Toto Rilović. Glazbu potpisuju Ivo Kordić i Klapa Oštro, a sniman na autentičnoj lokaciji u ognjištu Vlaha i Darka Caputa u Dubravci. Kompletan angažman svih sudionika koji su sudjelovali u nastanku ovog filma se bazirao na entuzijazmu i volontarizmu te im se u ime Agroturizma od srca zahvaljujemo.

Ovogodišnji prilagođeni program je obilježilo i virtualno otvaranje i  Dani zelene menestre i vina s originalnom bronzin-dostavom u što je bilo uključeno 15 konavoskih agroturizama i vinara.

Ovogodišnja manifestacija je realizirana uz značajno zalaganje članova Udruge, pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije i potporu Općine Konavle te su sve aktivnosti bile iznomno dobro popraćene u lokalnim i nacionalnim medijima. Svima koji su dali doprinos u realizaciji ovogodišnjih 13. Mirisa Božića još se jednom zahvaljujemo, a u ime Agroturizma Konavle želimo sretnu i uspješnu 2021. godinu. 

Agroturizam Konavle će 2021. godinu započeti s novim edukativnim projektima i 2. Gustima od kobasica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA