31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZavršena sanacija pločnika na Poljani Paska Miličevića

Završena sanacija pločnika na Poljani Paska Miličevića

Završeni su radovi na sanaciji dijela pločnika na Poljani Paska Miličevića, priopćili su iz Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Radove vrijedne 174.975,00 eura bez PDV-a izvela je tvrtka Građevina-Quelin d.d. uz stalni arheološki nadzor iz tvrtke Arheoplan d.o.o., a investicija je provedena kao dio programa obnove spomenika cjeline Dubrovnika za 2023. Zavoda za obnovu Dubrovnik.

“Radovi su obuhvatili demontažu kamenog pločnika, iskop nasipa ispod kamenih ploča, postavljanje geotekstila zbog pronalaska arheoloških elemenata, ugradnju podložnih slojeva te ponovno polaganje kamenog pločnika. Zbog oštećenja, dio postojećih kamenih ploča bilo je potrebno zamijeniti novima.

Tijekom izvođenja radova provedeno je i ispitivanje modula stišljivosti podloge od nabijene crvenice, kako bi se osiguralo postizanje projektirane nosivosti opločnika.

Također, tijekom radova pronađene su arheološke strukture koje su se istražile, dokumentirale i zaštitile geotekstilom, prije izvedbe novog popločanja. Upravo zbog potrebe dokumentiranja novootkrivenih arheoloških struktura te odabira uzorka završne obrade novih kamenih ploča, rok izvođenja neznatno je produžen”, kazali su o radovima iz Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA