33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaZašto je Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo prigovor iz Lumbarde, a odbilo onaj...

Zašto je Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo prigovor iz Lumbarde, a odbilo onaj iz Župe dubrovačke?

Županijsko izborno povjerenstvo odbilo prigovor protiv odluke Općinskog izbornog povjerenstva Župa dubrovačka o raspuštanju biračkog odbora na biračkom mjestu br. 3. Petrača i ponavljanju izbora za načelnika, koji je podnio Antun Bašić, kandidat Župske stranke, Župka.

Naime na izbornom mjestu Petrača u Župi dubrovačkoj pojavio se jedan listić viška, isto kao i na izbornom mjestu 1. u Lumbardi na Korčuli.

Županijsko izborno povjerenstvo, nakon prigovora koji je podnijela, preko svoje odvjetnice kandidatkinja SDP-a za načelnicu, prihvaća prigovor te obrazlaže da taj jedan listić neće promijeniti rezultat izbora te odlučuje da su rezultati pravovaljani i da se izbori neće ponavljati.

PRIHVAĆEN PRIGOVOR: Marija Klisura (SDP) nova je načelnica Lumbarde

Zanimljivo je napomenuti kako je u Lumbardi odaziv na ove izbore bio rekordan. izašlo je 70 posto biračkog tijela, a nakon dva odrađena mandata, HDZ-ovog načelnika Igora Kršinića, pobijedila je Marija Klisura (SDP).

U Župi je situacija slična, jedan listić se pojavio odnekud. Općinsko izborno povjerenstvo odlučuje poništiti izbore, iako iz Župke tvrde, a imali su svoje promatrače, da rezultat ovog izbornog mjesta, uz sve ostale, vodi u drugi krug za izbor načelnika. Župkin prigovor je odbijen.

Župka podnijela prigovor na odluku o poništenju rezultata na biračkom mjestu Petrača

Podsjetimo, nakon što je obrađeno 85 posto glasova iz Župe, dosadašnji načelnik Silvio Nardelli imao je 51, a Antun Bašić 35 posto glasova. Jedan postotak dijelio je Nardellija od pobjede ili ponovnih izbora u drugom krugu i onda se u Petrači pojavio listić viška.

Ne možemo prejudicirati, ne znamo sve okolnosti, ali poprilično je sumnjivo i indikativno da se ovakve slučajne nepravilnosti događaju baš tamo gdje se višemandatni načelnici, natječu s nekim novim, mladim konkurentima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA