30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPRIHVAĆEN PRIGOVOR: Marija Klisura (SDP) nova je načelnica Lumbarde

PRIHVAĆEN PRIGOVOR: Marija Klisura (SDP) nova je načelnica Lumbarde

Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo je prigovor Marije Klisure, nezavisne kandidatkinje za načelnicu Lumbarde, ukida se rješenje o raspuštanju biračkog odbora i poništavanju izbora, doznaje Dubrovački vjesnik od od njene odvjetnice Viktorije Knežević.

Prilikom brojenja glasova za općinskog načelnika, odnosno načelnicu, pronađen je jedan prazan glasački listić viška zbog čega je općinsko izborno povjerenstvo raspustilo birački odbor, a županijsko izborno povjerenstvo je najavilo ponavljanje izbora ovu nedjelju, 23. svibnja. Ipak, izgledno je da do izbora u nedjelju ipak neće doći budući da je prigovor prihvaćen jer jedan prazan, glasački listić, koji se slučajno zalijepio za popunjeni listić, nije bitno utjecao na rezultate izbora, kako je odlučio ŽIP. Marija Klisura pobjedila je s 10 glasova razlike dosadašnjeg HDZ-ovog načelnika Lumbarde Igora Kršinića.

HDZ-ov kandidat Igor Kršinić ima pravo uložiti Žalbu Ustavnom sudu na Rješenje ŽIP-a, no odvjetnica Knežević uvjerena je kako će Ustavni sud postupati sukladno dosadašnjoj praksi te da do promjene odluke ipak neće doći. Iz HDZ-a za sad nisu najavili Žalbu.

„Drage Lumbarajke, dragi Lumbarjani, hvala na povjerenju, nastavljamo motivirano s jakim timom raditi za Lumbardu. Dobili smo konačno Rješenje ŽIP-a, želim se još jednom zahvaliti svim glasačima, a protukandidatu Igoru Kršiniću čestitam na borbi. Nastavljamo svi zajedno za Lumbardu“, komentirala je nova načelnica Klisura.

Na ovim je izborima Općina Lumbarda zabilježila povijesnu izlaznost od gotovo 70 posto, a Općinsko vijeće će sljedeće četiri godine raditi u sastavu: SDP, nositeljica liste Marija Klisura 4 vijećnika, HDZ, nositelj liste Igor Kršinić 4 vijećnika, HSLS, nositeljica liste Fani Kršinić 1 vijećnik.

Izvor: Dubrovački vjesnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA