31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupka podnijela prigovor na odluku o poništenju rezultata na biračkom mjestu Petrača

Župka podnijela prigovor na odluku o poništenju rezultata na biračkom mjestu Petrača

Župska stranka je jučer, 18. svibnja 2021., podnijela prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu na odluku kojom se poništavaju izbori na biračkom mjestu Petrača, o čemu je javnost obavijestila putem priopćenja koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Županijsko izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati u kojem mora odlučiti o našem prigovoru. Ukoliko Županijsko izborno povjerenstvo odbije naš prigovor, mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer smatramo da je zapisnik o radu biračkog odbora Petrača krivotvoren, odnosno da je naknadno mijenjan u okolnostima koje nisu zakonite.

U Republici Hrvatskoj postoji etablirana praksa kojom se u ovakvim slučajevima prigovor usvaja jer sporni listić viška koji se naknadno našao pod sumnjivim okolnostima nije mogao utjecati na ishod izbora na biračkom mjestu Petrača, niti na ishod izbora u cjelini. Dakle i sa spornim listićem i bez njega, u Župi dubrovačkoj se treba održati drugi krug izbora za načelnika Općine.

Ukoliko se naš prigovor ne prihvati, Župska stranka će i dalje nastaviti pravnu bitku te ćemo uložiti žalbu Ustavnom sudu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obavještena”, zaključuju iz Župke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA