33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽUPANIJA Osigurano četiri milijuna kuna za razvoj civilnog društva

ŽUPANIJA Osigurano četiri milijuna kuna za razvoj civilnog društva

Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano, svake godine, ulaže u razvoj civilnog društva, osiguravajući u svom Proračunu sredstva za udruge koje se bave različitim problemima u društvu, ali i koje doprinose razvoju zajednice. Ovogodišnjim Proračunom za njihov daljnji kvalitetan rad predviđeno je više od četiri milijuna kuna.

Upravni odjel za društvene djelatnosti do sada je proveo pet Javnih poziva po kojima je dodijeljeno nešto više od 1,8 milijuna kuna za udruge koje se bave programima i projektima iz područja skrbi o hrvatskim braniteljima, sjećanju na II. svjetski rat i poraće, koje vode brigu o umirovljeničkoj populaciji, udruga koje se bave programima iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o osobama s invaliditetom te udrugama koje doprinose zdravom odrastanju i uključivanju mladih u društveni život zajednice.

Trenutno je u tijeku obrada Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi, koji doprinosi održavanju brojnih kulturnih programa, radionica i manifestacija, a za čijih je dvjestotinjak prijavitelja osigurano milijun kuna sredstava. Uz navedeno, osigurana su sredstva i za udruge koje djeluju kroz Zajednicu tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Za sportske zajednice, saveze i klubove Županija je putem Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije osigurala dva milijuna kuna, a trenutno je putem Javnog poziva za sufinanciranje godišnjeg programa udruga u sportu Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljeno 900 tisuća kuna.

-Dodajmo još i kako je za obnovu i sanaciju sportskih igrališta i pratećih objekata na području Županije do sada izdvojeno više od 300 tisuća kuna, a kontinuirano se ulaže i u obnovu sakralne baštine Dubrovačko-neretvanske županije – poručili su iz Županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA