28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZapočeo drugi ciklus radionica participativnog budžetiranja

Započeo drugi ciklus radionica participativnog budžetiranja

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je radionici participativnog budžetiranja GK Montovjerna održanoj u Studentskom domu. Grad Dubrovnik i DURA ovom radionicom započinju novi ciklus radionica u sklopu projekta participativnog budžetiranja u gradskim kotarima i mjesnim odborima Grada Dubrovnika. 

“Na ovaj način možemo dobiti od vas ideje što je najbitnije za svako područje grada. Svake godine pobijedi jedan projekt, ali to ne znači da ne možemo realizirati neke druge, manje komunalne projekte”, istaknuo je gradonačelnik te podsjetio da je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj koji provodi participativno budžetiranje putem sustava e-građanin.

“Ovo je tek početak druge godine participativnog budžetiranja, puno je posla pred nama. Paralelno s današnjim procesom prikupljanja projekata za iduću godinu, mi provodimo i ono za što ste nas obvezali za ovu godinu. Neki projekti su se već počeli realizirati, dok su drugi u različitim fazama izrade projektne dokumentacije, ali ono što je ključno je da do kraja 2024. godine svi budu završeni”, naglasio je gradonačelnik Franković

Podsjetimo, u 2023. godini pokrenut je projekt Participativno budžetiranje s ciljem razvoja participativnog proračuna i uključivanja građana Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Sudjelovalo je 1144 građana koji su birali između 131 projektna prijedloga, a odabranih 25 u procesu je realizacije.

Popis svih radionica dostupan je na linku: www.zaboljigrad.hr/radionice

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA