19.8 C
Dubrovnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZa novogodišnju noć dodatne mjere osiguranja, Grad apelira na odgovorno ponašanje

Za novogodišnju noć dodatne mjere osiguranja, Grad apelira na odgovorno ponašanje

Zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja na organizirani doček Nove godine na Stradunu Grad Dubrovnik je u suradnji s Policijskom upravom Dubrovačko- neretvanskom osigurao provedbu dodatnih mjera osiguranja.  Uz policijske službenike i žurne službe Grada povećan je broj redara zaduženih za osiguravanje reda i mira u novogodišnjoj noći.

Ovim putem Grad Dubrovnik apelira na odgovorno ponašanje svih posjetitelja uz posebnu napomenu za suzdržavanjem od uporabe pirotehničkih sredstava u kontaktnoj zoni i samoj povijesnoj jezgri.

Uz žurne službe – JVP Dubrovački vatrogasci te djelatnike Crvenog križa Dubrovnik osigurani su interventni zdravstveni timovi koji će se nalaziti  u Ulici svetog Dominika (uz uredske prostore Komunalnog redarstva Grada Dubrovnika) te na Pilama, dok će vozila hitne pomoći po potrebi ulaziti u Grad.

Ponovno podsjećamo da će promet oko povijesne jezgre biti zatvoren od 19 sati na dan 31. prosinca do 4 sata ujutro na dan 1. siječnja za sva vozila osim žurnih službi, auto taksi vozila i vozila stanara koji žive na navedenom području. Javni gradski prijevoz je besplatan i pojačan, a odvijat će se preko Boninova.

Svim posjetiteljima koji svoj dolazak u Dubrovnik planiraju automobilima na raspolaganju je više parkirališta na kojima mogu ostaviti svoja vozila te za dolazak na područje povijesne jezgre koristiti besplatni javni gradski prijevoz: parkiralište u Luci Gruž (208 parkirališnih mjesta), parkirališta  „Radeljević“ na Obali Stjepana Radića i „Remiza“ u Vukovarskoj ulici s ukupno 514 mjesta, parkiralište u Ulici Vladimira Nazora (ispod raskrižja Ilijina glavica) (127 mjesta) kao i javna garaža u Zagrebačkoj ulici.

Na širem području povijesne jezgre biti uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem te će se tako omogućiti praćenje programa sa Straduna i na drugim lokacijama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA