32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVjetar je okrenuo, požar poviše Slanoga se proširio, stigao kanader, 100 vatrogasaca...

Vjetar je okrenuo, požar poviše Slanoga se proširio, stigao kanader, 100 vatrogasaca na terenu

Požar koji danas već treći dan gori poviše Slanoga,preko noći se razbuktao. Dogodilo se ono čega se bojao zapovjednik Simović. Vjetar je pojačao i okrenuo te se požar širi prema naselju. Na terenu su vatrogasci, kojima su u pomoć stigli jedan kanader i jedan Air Tractor.

Vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao nam je kako je na terenu 100 vatrogasaca, koji nastoje okružiti požar i kako je tijekom noći vjetar okrenuo prema kućama te je situacija bila iznimno opasna, kao i jutros. Sad je nešto malo bolje, no promjena smjera vjetra mogla bi biti kobna.

-Moramo biti jako oprezni, požar se proširio, sve je suho i lako zapaljivo, a vjetar je nepredvidljiv. Na terenu je oko 100 vatrogasaca, podigli smo sve snage, a iz zraka nam pomažu jedan kanader i jedan Air Tractor, kaže Simović.

-Tijekom noći se proširio požar na području Majkova, brdo Neprobić. Jutros su uz lokalne snage upućene i dodatne vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik te su ponovno angažirane i zračne snage, javljaju iz HVZ-a.

Simović: požar poviše Slanoga je i dalje aktivan, zasad nema ugroze za kuće, ali ako okrene vjetar…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA