29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO/FOTO: U Sponzi se sastala Stara klapa u sjećanje na Davora Gjivoja

VIDEO/FOTO: U Sponzi se sastala Stara klapa u sjećanje na Davora Gjivoja

U sjećanje na Davora Gjiva Gjivoja, legendu dubrovačkog turizma, koji je preminuo u siječnju ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, sinoć se u palači Sponza okupilo mnoštvo njegovih prijatelja na događanju nazvanom “Sastala se stara klapa – za Gjiva”. Svake je godine gospar Davor sa suprugom Silvom u svojoj kući na Konalu organizirao druženje uz klape, pa je njegov brat Srđan želio okupiti ljude uz pjesmu, a nakon što je Davorov pepeo 8. kolovoza pokopan u njegovom rodnom gradu.

-Za moj pedeseti rođendan Đivo me odlučio iznenaditi tako što je okupio prijatelje iz grada u Jerseyu i to je bilo toliko zgodno da je Niko Bulić rekao kako se to treba nastaviti. I tako smo se od 1998. u Gjivovom đardinu družili na sličan način kao i večeras, kazao je Srđan Gjivoje.

-Točno prije 50 godina ovdje u Sponzi održani su koncerti klape Maestral i Buca iza kojih je financijski i organizacijski stajao Atlas, a idejno Davor Gjivo Gjivoje i Pero Lujo. Sjetim se tih ranih sedamdesetih, novog duha i stila koji je vladao Atlasom, a kojeg je inaugurirao Đivo. Bilo je to vrijeme kada je bio ponos biti atlasovac. Sjetim se Atlasovih plavih noći u gradu i u Zagrebu u kojima sam sudjelovao kao plesač Linđa. Sjećam se Điva i kao svog profesora na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu i onda na vrhuncu snage u svojim najboljim životnim i poslovnim godinama Đivo se odlučio za svoj nagli životni izazov. Otišao je u Ameriku dokazivati se u poslovnom svijetu u kojemu se priznaje samo uspjeh. Vremena su bila izazovna, ne uvijek laka ali Đivo se s njima nosio i uspijevao. Poslovno je uvijek tražio priliku da surađuje s gradom jer je za njim uvijek čeznuo. Odmah iza rata surađivali smo na promociji Hrvatske na američkom tržištu te je na njegovu inicijativu Grad Dubrovnik organizirao prezentaciju grada u New Yorku, kazao je Niko Bulić.

A onda su klape Subrenum i Maestrali uz Srđana Gjivoja otpjevali najdraže Gjivove pjesme. A na kraju je nastupio i duo Buco i Srđan.

LEGENDA “ATLASA”, DAVOR GJIVOJE: Za svaki uspjeh zaslužna je dobra ekipa, sam možeš samo napisati knjigu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA