18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaSportVitomir Maričić pomiče granice dubine u Lastovskom arhipelagu, oborio nacionalni rekord

Vitomir Maričić pomiče granice dubine u Lastovskom arhipelagu, oborio nacionalni rekord

U Lastovskom arhipelagu hrvatski ronilac na dah ostvario novi nacionalni rekord zaronivši 107 metara

 U netom završenoj utakmici u ronjenju na dah, hrvatski reprezentativac Vitomir Maričić popravio je svoj nacionalni rekord u disciplini ronjenja na dah s perajama te on sada iznosi 107 metar. Natjecanje u ronjenju na dah poslužilo je kao svojevrsno zagrijavanje za ovotjednu međunarodnu utakmicu na kojoj se očekuju još bolji rezultati.

„Moram priznati da je bilo vrlo izazovno u zaronu, možda sam malo i podcijenio Jadran nakon što sam trenirao u toplim morima ove sezone, na to se čovjek lako navikne. Svakako je predivna prozirnost i boja tu, ne može se mjeriti s Karibima, barem za mene. Isto tako i vlaga u zraku, miris, sunce, ma ono, doma je najbolje. Ambijent me motivirao pa sam gurnuo malo dalje rezultat, iako je važno reći da je to samo generalna proba za ono što nas čeka narednih dana, a to su napadi na svjetske rekorde tokom natjecanja koje služi kao neslužbena priprema reprezentacije. Sanda Delija i Petar Klovar će imati teži posao, ali ako vrijeme posluži, siguran sam da će biti uspješno. Imamo puno međunarodnih reprezentativaca pa je i odlična reklama za Hrvatsku ovako nešto”, komentira Maričić, prema AIDA rankingu najbolje rangirani ronilac na svijetu.

Istaknut ćemo od domaćih predstavnika još i nastup Donata Faragune iz Umaga, koji nastavlja redati sve bolje rezultate u pripremi za svjetsko prvenstvo. Zaronio je 72 metra u istoj disciplini, što je impresivan rezultat s obzirom da mu je ovo druga natjecateljska godina. S obzirom na kompleksnost organizacije ovakvog događaja, broj brodova za sigurno organiziranje, evakuaciju i smještaj sudionika, ovakav događaj ne bi bio moguć bez podrške Turističke zajednice Dubrovačko neretvanske županije i Parka prirode Lastovsko otočje, koji su dali punu podršku AIDA Hrvatska i Lastovo Holidays koji su partnerski ušli u ovaj projekt o kojem tek trebamo čuti. Lastovo se pokazalo za sada kao odličan teren za ovakve događaje pa očekujemo nastavak i iduće godine. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA