30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO: Semafor na Pilama! Zeleno za pješake 13 sekundi, a za vozila...

VIDEO: Semafor na Pilama! Zeleno za pješake 13 sekundi, a za vozila od 6 do 55 sekundi

I vrapci na granama i grančicama već pjevaju o prometnom čepu koji nastaje na Pilama tijekom ljetnih mjeseci, te podiže razinu nestrpljenja i nervoze kroz svih vozača koji moraju prolaziti tim dijelom grada. A puno ih je.

Semaforom koji je postavljen jučer pokušat će se ublažiti problemi koji nastaju zbog velikog priljeva i vozila i pješaka prema povijesnoj jezgri. Semafor je postavio Grad Dubrovnik i svakako je olakšanje svim prometnim redarima koji su dosad regulirali prometom.

No, zbog već uvriježene navike “slobodnog” prolaska na Pilama i pomanjkanja koncentracije, dobro je svima u prometu skrenuti pažnju da je semafor postavljen i da se treba poštovati, bez obzira ima li na pješačkom prijelazu pješaka koji čekaju ili nema.

Jer, u prometu baš nikako i ni za koga ne smije pravilo biti da su vrijeme i brzina novac

Semafori koji su upaljeni jučer poslijepodne u 18 sati su u testnoj fazi, zbog čega će biti moguće napraviti prilagodbu ovisno o potrebama.

Vremensko trajanje zelenog svjetla za automobile promjenjivo je i ovisno o prometnom opterećenju – minimalno trajanje je 6 sekundi, a maksimalno 55 sekundi.

Trajanje zelenog svjetla za pješake je fiksno i iznosi 13 sekundi, odnosno u kasnijim večernjim satima, od 22 sata do ponoći, trajanje je 10 sekundi.

Od ponoći do 6 sati ujutro semafori su ugašeni, postavljeni na treptajuće žuto svjetlo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA