27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO/VIDEO: Veterinarska inspekcija uz pratnju policije stigla na Žarkovicu

FOTO/VIDEO: Veterinarska inspekcija uz pratnju policije stigla na Žarkovicu

Državni inspektorat, veterinarska inspekcija uz pratnju policije jutros je stigla na Žarkovicu. Iz zasad nepoznatih razloga, provode nadzor nad azilom za napuštene životinje, koji vodi Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik. Koji su razlozi nadzora i hoće li ovaj posjet inspekcije imati posljedice za napuštene pse, kojih je gore na brdu sada oko 300-tinjak, nije poznato. Inspektori idu od boksa do boksa i provjeravaju jesu li psi čipirani. Novinarima, koji su došli na Žarkovicu, djelatnici inspektorata su na pitanja odgovorili da sve upite šalju službenim mailom. Što smo i napravili te očekujemo odgovor. A nakon nekog vremena su, policajci su, navodno zbog ometanja istrage, novinare zamolili da se udalje iz prostora Azila.

Iz Državnog inspektorata na naš su upit odgovorili sljedeće:

“Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavlja nadzor po službenoj dužnosti na lokaciji iz Vašega upita. Nadzor se obavlja sukladno Zakonu o državnom inspektoratu, Zakonu o zaštiti životinja i  Zakona o provedbi uredbi Europske unije o zaštiti životinja. Inspekcijski postupak je u tijeku te prije okončanja istoga nismo u mogućnosti iznositi više detalja”.

Grad Dubrovnik bio je obaviješten o nadzoru

“Grad Dubrovnik, Odsjek za komunalno redarstvo je obaviješten kako će se obaviti nadzor od strane djelatnika Državnog inspektorata i MUP-a na Žarkovici. Posebni naglasak kontrole je od strane veterinarske inspekcije sukladno Zakonu o zaštiti životinja a s ciljem uvida u zdravstveno stanje životinja”, na naš upit odgovorili su iz gradske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA