32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleU TUP-u se reciklira plastični otpad iz mora. Što se sve može...

U TUP-u se reciklira plastični otpad iz mora. Što se sve može napraviti od plastičnih čepova?

U prostore dubrovačkog Centra za recikliranje plastike iz mora koji je osnovala udruga Maritimo Recycling, a djeluje u prostoru TUP-a, nedavno su stigli novi strojevi kojima se plastični otpad pretvara u uporabne predmete.

Učenici OŠ Mokošica, točnije 7B razreda među prvima su pod stručnim vodstvom Marjana Žitnika, osnivača inicijative Maritimo Recycling, naučili kako morski otpad pretvoriti u zanimljive proizvode, te od plastičnih čepova izradili dvije plastične čaše i podmetač za čaše.

-Da je uopće moguće reciklirati tvrdu plastiku na zabavan način naše je učenike iznenadilo i oduševilo, a spoznaja koliko je bitno „dati ruke“ u smanjenju plastičnog otpada u našem moru te na taj način očuvati i svoje zdravlje, dodatno ih je oplemenila. Udruga Maritimo Recycling bavi se akcijama čišćenja mora i recikliranjem izvađene plastike u razne zanimljive proizvode. Tom plemenitom inicijativom pridonose očuvanju čistoće mora i obale, ali i skupljanju besplatnih resursa od kojih se recikliranjem stvaraju ponovno uporabljivi predmeti, zapisali su na FB stranici škole.

MLADI DUBROVČANIN ODUŠEVIO: Marjan Žitnik riba, čisti more, reciklira plastiku i propagira kružno gospodarstvo!

Radionice „Morska plastika i recikliranje“ organiziraju Maritimo Recycling i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM.

FOTO: OŠ Mokošica

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA