34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSastanak Vijeća za prevenciju DNŽ: porast prijava vršnjačkog i obiteljskog nasilja

Sastanak Vijeća za prevenciju DNŽ: porast prijava vršnjačkog i obiteljskog nasilja

U palači Ranjina održan je sastanak Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije.

Načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević iznio je podatke o stanju sigurnosti na području županije u godini za nama. Stanje sigurnosti je ocjenjeno zadovoljavajućim.

Predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije, kao i Centra za socijalnu skrb iznijeli su kako je zabilježen porast prijavljenih slučajeva vršnjačkog, ali i obiteljskog nasilja u posljednjih nekoliko godina te kako je zadatak svih sastavnica Vijeća, ali i društva djelovati preventivno i edukativno.

Na sastanku su predstavljene i pripremne radnje za nadolazeću turističku sezonu, preventivne aktivnosti Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, kao i provedba kampanje ‘Postani policajac’.

Na sjednici je odlučeno da se nastavlja s preventivnim aktivnostima, a svi sudionici, od Dubrovačko-neretvanske županije, Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo, Dubrovačke biskupije do Policijske uprave, zajednički će raditi  kako bi se kreirali novi preventivni programi u borbi protiv štetnih ponašanja, posebice kod djece i mladih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA