31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiU sve autobuse Libertasa uvedeno bezgotovinsko plaćanje

U sve autobuse Libertasa uvedeno bezgotovinsko plaćanje

U potpunosti je završena implementacija bezgotovinskog kartičnog plaćanja u cjelovitom sustavu javnog gradskog prijevoza, a da nova usluga besprijekorno funkcionira uvjerio se i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković na liniji 1A.

Bezgotovinsko plaćanje od 26. ožujka omogućeno je na svim Libertasovim prigradskim linijama, a od srijede, 3. travnja usluga je dostupna i na svim linijama u gradskom javnom prijevozu čime će se značajno ubrzati proces ulaska ljudi u vozila i rasteretiti vozači pri naplati.

Društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. također kontinuirano provodi implementaciju audio vizualnih najava stanica u svoje autobuse, a sve navedeno izravno utječe na postizanje bolje i kvalitetnije usluge u javnom gradskom prijevozu.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će uvođenjem zone posebnog prometnog režima javni gradski prijevoz biti okosnica budućeg prijevoza oko povijesne jezgre te da su poslovne inovacije i ulaganja u vozni park kontinuirana. Podsjetio je kako je javni gradski prijevoz trenutno besplatan za preko 70 posto korisnika, ali i da je krajnji cilj ove gradske uprave omogućiti da se postupno svi građani Grada Dubrovnika u javnom prijevozu voze besplatno.

Direktor Libertasa Franko Mekišić kazao je kako je javni gradski prijevoznik spreman za novu turističku sezou. Najavio je nastavak obnove voznog parka pa će tako do kraja travnja stići osam novih vozila, od toga pet vozila već do kraja ovog tjedna.

LIBERTAS DUBROVNIK U BROJEVIMA:

Od 2017. godine nabavljeno 65 vozila za prijevoz putnika. Od toga:

– 29 EU

– 29 operativni leasing

– 7 vlastita sredstva

Marke vozila:

– 23 MAN

– 32 Iveco

– 6 Ford

– 3 Otokar

– 1 Mercedes (kombi za osobe smanjene pokretljivosti)

Iz Eu sredstava nabavljeno 29 vozila nabavne vrijednosti 6.464.295 eura bez PDV-a od čega je 6.146.123 eura financirano bespovratnim sredstvima

Prosječna starost vozila koja su raspoređena na gradske linije je 2.88 godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA