3 C
Dubrovnik
Naslovnica Dupromo U novoj godini odlučite se za kvalitetnu prehranu, nagrađujemo odlučne

U novoj godini odlučite se za kvalitetnu prehranu, nagrađujemo odlučne

Početkom nove godine prirodno je osvrnuti se na postignuća iz prethodne godine i razmišljati o ciljevima i željama za budućnost. To je i vrijeme kada donosimo odluke kojima ćemo poboljšati kvalitetu svog života. Među deset najčešćih odluka koje donesemo su: zdravije jesti, smršaviti, početi vježbati i biti više organizirani. Nažalost takve odluke često ostaju samo na misli izrečenoj na kavi s prijateljicom.

Preporuka psihologa kako ostvariti novogodišnje odluke i želje je pažljivo odabrati jednu ili dvije kao prioritet za poboljšanje kvalitete života, bilo da se radi o odlukama povezanim sa zdravljem, obitelji, prijateljima ili poslom.

Također je dobro napraviti plan kako provesti odluku u djelo.

Uvesti promjene u svoj život nije lako. Za to nam je potrebno strpljenje, upornost, realni ciljevi i podrška okoline.

UZ STRUČNO VODSTVO LAKŠE JE POSTIĆI POZITIVNE PROMJENE

Ako je vaša ovogodišnja odluka promjena prehrambenih navika, podrška nutricionista je nešto što vam definitivno može pomoći.

Nutricionist analizira vašu dosadašnju prehranu, vaše dnevne obaveze i navike, u dogovoru s vama određiva cilj i promjene u prehrambenom ponašanju koje će dovesti do poboljšanja kvalitete vaše prehrane, samim time i sveukupnog zdravlja.

Individualnim pristupom dolazimo do segmenta prehrane koji je potrebno korigirati, a korekcijom specifičnog segmenta postižu se željeni rezultati.

Postavljanje realnih i manjih ciljeva koji će se putem ostvarivati temelj je dobre odluke o promjeni životnih navika.

Uloga nutricionista je odrediti realne ciljeve i načine kako u skladu s mogućnostima uz minimalne promjene postići maksimalan učinak.

U šumi informacija o postblagdanskom detoksu, keto dijetama, liposukcijskim dijetama, ekspresnom mršavljenju i sličnim temama, treba se oslanjati na provjerene informacije koje dolaze od strane stručnjaka.

Javite se u naše savjetovalište Nutrikon u sklopu ljekarne Čebulc, obratite se stručnjacima u području nutricionizma i farmacije kako biste dobili kvalitetne informacije kako dugotrajno promijeniti svoje prehrambene navike.

Lajkajte, dijelite, tagirajte prijatelje na Facebook i Instagram stranicama DubrovnikNet, osvojite analizu sastava tijela i započnite suradnju s Nutrikonom. Nagradni natječaj traje do petka 15. siječnja, a sretnog dobitnika ćemo izabrati slučajnim odabirom.

U Ljekarni Čebulc na Babinom Kuku djeluje Nutricionističko savjetovalište Nutrikon kao spoj nutricionizma i farmacije. U savjetovalištu koje funkcionira u suradnji s ljekarnom, zajedno o zdravlju svojih korisnika brinu nutricionistica i farmaceut.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

ETO NAS: S članovima Hpd Sniježnica

S članovima planinarskog društva Sniježnica planirali smo snimiti priču prije dva tjedna, ali kao i mnogi volonteri iz cijele hrvatske neki od...

KRATKI REZOVI: Zombiji u kinodvoranama

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte: više nego bilo koja druga kriza u ovome mileniju, pandemija koronavirusa je lani prouzročila dramatične...

DUTVNET Mozaik: Srđan i njegova belgijska tragačica Alice/ Kazalište se nije ugasilo niti ga je publika zaboravila/ Dubrovčani o online nastavi …

O potresu u Baniji ili Banovini, kako vam drago, nećemo tako brzo prestati pisati članke i raditi priloge,a potresno i tužno i...

SUSRETI UTORKOM/ Stjepan Simović: u Petrinji sam “na svakom koraku” susretao naše ljude

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović Simbi nam je iznio svoje dojmove iz Petrinje, objasnio zašto vatrogasci dobro funkcioniraju, koliko su mu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić