3 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti Poznati novinar se oporavlja u Slanom: Gorana Milića su impresionirali dubrovački liječnici

Poznati novinar se oporavlja u Slanom: Gorana Milića su impresionirali dubrovački liječnici

Umjesto u svom vlastitom domu i obiteljskom okruženju u svojoj kući u Slanom, poznati hrvatski novinar Goran Milić je božićne blagdane proveo na covid odjelu dubrovačke Opće bolnice. Tamo je proveo čak šesnaest dana, te se jučer vratio u Slano gdje namjerava ostati i oporavljati se barem sljedeća dva tjedna.

„Primljen sam u bolnicu 25. prosinca, a izašao sam jučer, 10. siječnja. Proveo sam ukupno 16 dana na liječenju. Imao sam dvostranu virusnu upalu pluća, a uz lijekove primao sam i terapiju kisikom. Ovo je bila lutrija. Na svu sreću nije došlo do eskalacije, pa je terapija kisikom bila dovoljna“, kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru nakon izlaska iz bolnice poznati hrvatski novinar Goran Milić, koji se trenutno nalazi u svojoj obiteljskoj kući u Slanome zajedno za suprugom koja je također preboljela COVID.

„Bolest je takva da se malo smiri, pa malo razbukta, ali sve u svemu moram priznati da sam dobro prošao. U svakodnevnom sam kontaktu s dr. Liljanom Beticom Radić. Moram ovom prilikom pohvaliti sve u dubrovačkoj bolnici koji se brinu za covid pacijente. Svaka im čast, zaista su me impresionirali. Za sve što pacijentu treba, pa makar to bila čaša vode moraju oblačiti skafandere, za što im treba dosta vremena, a i pomoć kolega. Rade u sasvim nekim novim i drugačijim okolnostima od uobičajenih“, kazao nam je Milić te istaknuo da mu je na neki način drago, ako se već morao zaraziti koronavirusom, da se to dogodilo ovdje, jer je pritisak na dubrovačku bolnicu puno manji nego na zagrebačke zdravstvene ustanove.

Goran Milić u Slanome

Idućeg tjedna s emitiranjem počinje Milićev novi dokumentarni serijal „What’s up America“, na kojemu je radio više mjeseci, a ističe da je posljednje tonove snimio 14. prosinca.

„Da sam to napravio samo dva dana kasnije, ništa od tog serijala ne bi bilo“, ističe Milić.

„S obzirom na to da sam prebolio virus, sad je i manji strah, odnosno potrebna je manja razina opreza u svakodnevnom životu s obzirom na to da sam stekao određeni imunitet. Naravno, još uvijek postoje prijepori koliko taj imunitet traje. Jesu li to tri mjeseca ili više, to još uvijek ostaje nepoznanica, ali neupitno je da je strah zbog toga manji“, rekao nam je Milić.

Kako još uvijek postoji veliki broj onih koji ne vjeruju da virus uopće postoji ili ga pak uspoređuju s gripom, pitali smo poznatog novinara što bi im nakon svog osobnog iskustva poručio.

„Apsolutno je neupitno da virus postoji. Drugačiji je od dosadašnjih virusa, nepredvidljiv i užasno adaptivan. Nepoznato je kako će netko na njega reagirati. Određeni broj ljudi koji se zarazi će proći lišo, dok će drugi razviti teži oblik, a neki će nažalost i preminuti. Radi se o ustinu neugodnom virusu“, kazao je Milić te dodao kako on spada u generaciju odraslu na penicilinu.

„On nam je bio sve, primili bi dozu ili dvije i on bi sve izbacio iz organizma i vi bi bili zdravi. Mogu biti zadovoljan da se moja borba s covidom ovako završila“, kazao je.

Milić namjerava najmanje još dva tjedna provesti u obiteljskoj kući u Slanome kako bi se do kraja oporavio, a otkrio nam je kako već razmišljao o novim projektima.

„U ovom trenutku ne mogu reći više nego da bi se radilo o serijalu od pet do šest epizoda. Uz šetnje uz morski zrak sve će biti dobro, sve će sjesti na svoje”, zaključio je Milić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

ETO NAS: S članovima Hpd Sniježnica

S članovima planinarskog društva Sniježnica planirali smo snimiti priču prije dva tjedna, ali kao i mnogi volonteri iz cijele hrvatske neki od...

KRATKI REZOVI: Zombiji u kinodvoranama

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte: više nego bilo koja druga kriza u ovome mileniju, pandemija koronavirusa je lani prouzročila dramatične...

DUTVNET Mozaik: Srđan i njegova belgijska tragačica Alice/ Kazalište se nije ugasilo niti ga je publika zaboravila/ Dubrovčani o online nastavi …

O potresu u Baniji ili Banovini, kako vam drago, nećemo tako brzo prestati pisati članke i raditi priloge,a potresno i tužno i...

SUSRETI UTORKOM/ Stjepan Simović: u Petrinji sam “na svakom koraku” susretao naše ljude

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović Simbi nam je iznio svoje dojmove iz Petrinje, objasnio zašto vatrogasci dobro funkcioniraju, koliko su mu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić