27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTvrtki "Laus centar" odbijen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju poslovno-stambenog...

Tvrtki “Laus centar” odbijen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju poslovno-stambenog “giganta”

Završen je postupak izdavanja građevinske dozvole Tvrtki Laus centar d.o.o. za izgradnju poslovno-stambene zgrade između Ville Palme i FINE. Nadležni Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje na čijemu je čelu Zdenko Medović donio je rješenje o odbijanju zahtjeva, jer nije u skladu s odredbama plana i pozitivnim zakonskim propisima.

Ukoliko rješenje koje je izdao gradski upravni odjel postane izvršno, odnosno, ukoliko ga potvrdi i Ministarstvo graditeljstva, investitor će morati podnijeti novi zahtjev, ali u skladu s novim odredbama GUP-a koji je puno restriktivniji od bivšeg, a što bi, posljedično moglo, ali i ne mora dovesti cijeli projekt u pitanje zbog isplativosti. To će u prvom redu ovisiti o investitoru.

Podsjetimo, tvrtka Laus centar d.o.o. u vlasništvu braće Slezak i Mata Bračića, podnijela je prije nekoliko mjeseci zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poslovno-stambenu gra­đevinu s pomoćnom građevinom na zemljištu između Vile Palme i FINE. Riječ je o izgradnji na sada zelenom pojasu između ulica dr. Ante Starčevića i Puta od Republike, koji je do studenog 2018. godine bio u vlasništvu Zaklade braće Nikole i Miha Mihanović.

Mediji su već izvještavali kako bi gra­đevinska bruto površina (GBP) objekta bila 2247 metra kvadratna, a moguća visina 22 metra. 
Prema projektu, planirane su bile četiri podrumske etaže i osam nadzemnih. U podzemnim etažama je bio planiran garažni prostor s 322 parkirna mjesta. Na ovo građevinsko zemljište se prije nekoliko godina kao vlasnik uknjižila tvrtka Editus Tali d.o.o. povezana sa Slezacima koji su bili investitori i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Gravosa Residences preko puta Grawea.

Nakon što su mediji objavili fotografije s izgledom zgrade koja bi trebala biti izgrađena na području između dviju izuzetno prometnih ulica, dubrovačka javnost je burno reagirala, smatrajući je predimenzioniranom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA