Tonko Smokvina još četiri godine na čelu Umjetničke galerije Dubrovnik

Tonko Smokvina ostaje rav­natelj Umjetničke galerije Dubrov­nik još jedan mandat!

Gradonačelnik Mato Franković imenovao je Smokvinu ravnateljem ove javne ustanove na razdoblje od četiri godine, od 22. ožujka 2023. do 22. ožujka 2027. godine.

Smokvina je bio jedini kandidat. Upravno vijeće Umjetničke galerije Dubrovnik utvrdilo je da pristigla prijava sadrži sve potrebne dokumente po raspisa­nom natječaju te su na sjednici odr­žanoj 9. veljače jednoglasno podržali predloženi program rada te predložili gradonačelniku da se za ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik ime­nuje upravo Tonko Smokvina, dosa­dašnji ravnatelj.

– Tonko Smokvina udovoljava svim uvjetima iz natječaja, a predloženi Program rada za četverogodišnje razdoblje usklađen je s misijom i vizijom ustanove te je u suglasju s idejom osuvremenjivanja stalnog postava s interaktivnim pristupom suvremenim prezentacijama. Program uključuje valorizaciju dubrovačkih autora, povećanje lokalne i međunarodne publike, ali i povećanje vidljivosti Umjetničke galerije kroz organizaciju nacionalnih i međunarodnih izložbi. Cilj programa rada jest pozicionirati Umjetničku galeriju Dubrovnik na svjetsku kartu događanja na sceni moderne i suvremene umjetnosti te se kvalitetom sadržaja izdvojiti kao jedan od najvažnijih muzejskih prostora u ovom dijelu Europe. Posebna pažnja usmjerena je i na pedagošku djelatnost, povećanje fundusa galerije, uređenje postojeće muzejske suvenirnice i otvaranje nove u Galeriji Dulčić-Masle-Pulitika, nastavak obnove palače Banac te nakladničku djelatnost. Osnovne odrednice četverogodišnjeg programa rada Umjetničke galerije u cjelosti su u skladu s ciljevima Strategije razvoja kulture Grada Dubrovnika – stoji u obrazloženju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.