11.8 C
Dubrovnik
Utorak, 18 siječnja, 2022
NaslovnicaLifestyleTomo Sjekavica održao radionice robotike i programiranja bez ekrana Rijeci

Tomo Sjekavica održao radionice robotike i programiranja bez ekrana Rijeci

U subotu 18. rujna tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica je održao dvije gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana u Centru tehničke kulture Rijeka. Na radionicama je sudjelovalo tridesetak djece iz Rijeke.

Na radionicama robotike i programiranja bez ekrana polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo svladali kako će zadati određene naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana. Na kraju radionice svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

S ove dvije radionice CTK Rijeka, Informatički klub Futura i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika su se uključili i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Kroz ovakve gostujuće radionice se promovira rad Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i njenih članica po drugim gradovima u Hrvatskoj, te otvaraju nove prilike za suradnje i partnerstva na novim projektima i radionicama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]