28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaTjedno izvješće za promet: najveća kazna naplaćena u Trpnju, a najveća koncentracija...

Tjedno izvješće za promet: najveća kazna naplaćena u Trpnju, a najveća koncentracija alkohola izmjerena u Pločama

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 529 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 244 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 48 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 2,18 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 5. lipnja, 58-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka  zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici fra Luke Vladimirovića u Pločama.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa te je zbog počinjenih prometnih prekršaja prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10.300,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Trpnju

Najveća novčana kazna u iznosu od 17.600,00 kuna izrečena je 28-godišnjem vozaču motocikla dubrovačkih registarskih oznaka, recidivistu prometnih prekršaja, koji se 5. lipnja, u jutarnjim satima, nije zaustavio na znak policijskog zaustavljanja u mjestu Trpanj, a pri tome nije imao ni sigurnosnu kacigu.  

Vozač je ubrzo zaustavljen te je uhićen i doveden u prostorije policije na dalju obradu nakon čega je sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA